Basket Talk

Παναθηναϊκός AKTOR– Άρης 70-73: Τεράστιο Θεσσαλονικιώτικο «διπλό» για να... σπάσει το αήττητο! (video)

Παναθηναϊκός AKTOR– Άρης 70-73: Τεράστιο Θεσσαλονικιώτικο «διπλό» για να... σπάσει το αήττητο! (video)
Ένα απολαυστικό παιχνίδι έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη με το σκορ να αλλάζει συνεχώς χέρια και τους Θεσσαλονικείς να κάνουν ασύλληπτο ματς με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Τολιόπουλο υποχρεώνοντας τους «πράσινους» στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα (70-73).

Ο πρωτοπόρος και μέχρι πρότινος αήττητος Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Άρη στο ΟΑΚΑ για τις ανάγκες της 21ης αγωνιστικής της Basket League.

Ο Άρης πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο δείχνοντας τις «σκληρές» του διαθέσεις. Το «Τριφύλλι» αντέδρασε με την βοήθεια των Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και Κώστα Αντετοκούνμπο, όμως οι Θεσσαλονικείς είχαν την τελευταία λέξη με τον εκπληκτικό και... σεληνιασμένο Βασίλη Τολιόπουλο.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με εξαιρετικό ρυθμό την αναμέτρηση με τον Ρόνι Χάρελ να προσφέρει σκορ και θέαμα για το 4-9 απέναντι στον Παναθηναϊκό που δεν έβρισκε εύκολα στόχο.

Οι Σίλβιο Ντε Σόουζα και Τζόναθαν Σταρκ «εκτόξευσαν» την υπεροχή του Άρη στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και στην αρχή του δεύτερου φτάνοντας την διαφορά στις παρυφές των 20 πόντων (10-29).

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη διατηρούσε την εξαιρετική της εικόνα, όμως οι «πράσινοι» άρχισαν με την σειρά τους να πατάνε… γκάζι «ροκανίζοντας» το προβάδισμα των Θεσσαλονικιών. Οι Ναν, Καλαϊτζάκης και Γκραντ μείωσαν στους 5 τη διαφορά λίγο πριν οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Μετά την ανάπαυλα, επήλθε και η ολοκληρωτική ανατροπή από πλευράς Παναθηναϊκού δια χειρός Μάριους Γκριγκόνις με τρίποντο για το 42-39. Οι «πράσινοι» πήραν σίγουρα τα… πάνω τους, όμως ο Άρης συνέχιζε να επιμένει δείχνοντας το σκληρό του πρόσωπο με την βοήθεια του Βασίλη Τολιόπουλου.

Οι «κίτρινοι» δεν τα παρατούσαν με τον Σταρκ να σημειώνει πέντε σερί πόντους και τον Κατσίβελη να τους βάζει ξανά μπροστά (57-58). Ξαναέφτασε στο +4 το «Τριφύλλι», όμως ο Τολιόπουλος με τρίποντο πλησίασε ξανά στον... πόντο (62-61) με τον Καλόγηρο να ακολουθεί για να δίνει ξανά προβάδισμα στον Άρη.

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ με τον... καυτό Τολιόπουλο να βάζει τους Θεσσαλονικείς στο +6 δύο λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης (62-68) και με τέταρτο σουτ από τα 6.75 πλήγωνε ασταμάτητα τον Παναθηναϊκό.

Γκραντ και Σανόγκο αντάλλαξαν... καλάθια με το προβάδισμα να είναι σταθερά υπέρ των φιλοξενούμενων στα τελευταία δευτερόλεπτα και μετά από το airball του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να πανηγυρίζουν την σπουδαία νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 10-25, 34-39, 57-51, 70-73

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0