Basket Talk

ΑΣ Καρδίτσας – ΑΕΚ 86-95: Ντεμπούτο με το... δεξί για τον Ζούρο και πρώτη νίκη για το 2024! (video)

ΑΣ Καρδίτσας – ΑΕΚ 86-95: Ντεμπούτο με το... δεξί  για τον Ζούρο και πρώτη νίκη για το 2024! (video)

Ο Ηλίας Ζούρος έδειξε στην ΑΕΚ τον… τρόπο κι έτσι πανηγύρισε τη νίκη στο ντεμπούτο του στον πάγκο της απέναντι στην Καρδίτσα με 86-95 έχοντας «καυτούς» τον Μιχάλη Κουζέλογλου και τον Τζάστιν Τίλμαν.

H Καρδίτσα υποδέχτηκε την ΑΕΚ για τις ανάγκες της 16ης αγωνιστικής της Basket League.

Η «Βασίλισσα» προέρχεται από τέσσερις σερί ήττες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, ενώ άλλαξε και προπονητή με τα ηνία να αναλαμβάνει ο Ηλίας Ζούρος. Όλα λειτούργησαν όπως έπρεπε για τους «κιτρινόμαυρους» που πήραν… ανάσα πραγματοποιώντας την πρώτη τους νίκη τη νέα χρονιά. Στο 7-9 ανέβηκε η ΑΕΚ με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Κουζέλογλου με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ και Τζάστιν Τίλμαν με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ επίσης. Η Καρδίτσα από την άλλη, βρήκε σκορ από τους Νίκο Δίπλαρο και Ρομέλο Γουάιτ, αλλά δε μπόρεσε να πανηγυρίσει την έκτη νίκη της στο πρωτάθλημα πέφτοντας στο 6-10 στη βαθμολογία.

Η Καρδίτσα ξεκίνησε πολύ άνευρα την αναμέτρηση και με αρκετή αστοχία, όσο η ΑΕΚ με τον επιθετικό πλουραλισμό της χτυπούσε «αλύπητα» την αντίπαλη ρακέτα.

Οι φιλοξενούμενοι έχτιζαν διαφορά ασφαλείας με συνέπεια στην επίθεσή τους, ενώ οι γηπεδούχοι δε μπορούσαν να βρουν σκορ από το τρίποντο (19-36). Βέβαια, η εικόνα άλλαξε προς το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου, όπου η Καρδίτσα πήρε τα πάνω της μειώνοντας στους πέντε πόντους την απόσταση (47-52) με την βοήθεια του Μπιουκάναν και του Γουάιτ.

Μετά την ανάπαυλα, η Καρδίτσα συνέχιζε να πιέζει στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους μέσω του ΜακΚόλουμ μένοντας κοντά στο σκορ (56-60). Ωστόσο, η Ένωση με Κουζέλογλου και Νάιτ έκανε διψήφιο το προβάδισμα πριν μπούμε στο τελευταίο δεκάλεπτο (60-71).

Η ΑΕΚ συνέχιζε να διατηρεί την υπεροχή της χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους. O Δίπλαρος με τρίποντο μείωσε στους 7 (80-87), όμως οι «κιτρινόμαυροι» δεν πτοήθηκαν και με πρωτοπόρο τον Κουζέλογλου έφτασε ξανά στο +12 (83-95) κλειδώνοντας τη νίκη για να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 47-52, 62-75, 86-95

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0