Basket Talk

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR 90-75: Πήγε να γίνει η ανατροπή με Καλαϊτζάκη, αλλά... λύγισε! (video)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR 90-75: Πήγε να γίνει η ανατροπή με Καλαϊτζάκη, αλλά... λύγισε! (video)
Η απίθανη εμφάνιση του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, που έκανε ρεκόρ καριέρας, δυστυχώς δεν... χάρισε χαμόγελα στον Παναθηναϊκού AKTOR που ηττήθηκε κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 90-75.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι για τις ανάγκες της 23ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Στο ματς του πρώτου γύρου η ομάδα του Κάτας επικράτησε των πρασίνων με 86-81 στην παράταση στο ΟΑΚΑ, οπότε το «Τριφύλλι» δε θα μπορέσει να πάρει την ισοβαθμία, μιας και έχασε ξανά (90-75).

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο και ο πρώτος σκόρερ του ματς, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, αποτέλεσαν καταλυτικούς παράγοντες στην προσπάθεια ανατροπής του Παναθηναϊκού, ακόμη κι αν δεν τα κατάφεραν. Μάλιστα, ο δεύτερος με 17 πόντους πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με ρεκόρ καριέρας στην διοργάνωση ξεπερνώντας τους 8 πόντους, που είχε πετύχει κόντρα στη Βαλένθια στις 13 Δεκεμβρίου του 2022.

Το τέμπο του αγώνα ξεκίνησε πολύ δυναμικά με τον λογαριασμό για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να «ανοίγει» ο Ντίνος Μήτογλου, όμως ο Κόεν για τους Ισραηλινούς με δύο τρίποντα έδωσε προβάδισμα στην Μακάμπι (11-7). Ο φόργουορντ του «Τριφυλλιού» επανέφερε την ισορροπία για το 12-12 έχοντας βοήθεια από τον Κέντρικ Ναν.

Τζέριαν Γκραντ και Ιωάννης Παπαπέτρου έδωσαν το προβάδισμα για πρώτη φορά στον Παναθηναϊκό (18-21), που κατάφερε να κόψει τον ρυθμό της ομάδας του κόουτς Κάτας στα τελευταία λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Κέντρικ Ναν συνέχιζε «καυτός» εκτοξεύοντας την διαφορά στους 6 (18-24) με τον Μήτογλου να ακολουθεί. Ο Ταμίρ Μπλατ ήταν ο παίκτης που γύρισε το… μομέντουμ υπέρ της Μακάμπι με δύο συνεχόμενα τρίποντα για το 26-28. Γκραντ και Ναν διατήρησαν την υπεροχή των «πράσινων» (29-35), όμως ήρθαν οι Λορένζο Μπράουν και Τζος Νίμπο δίνοντας ξανά ρυθμό στην επίθεση της ομάδας τους και με επιμέρους σκορ 8-1 την έβαλαν και μπροστά στη λήξη του ημιχρόνου (43-36).

Μετά την ανάπαυλα, η Μακάμπι συνέχισε στο «ζεστό» της τέμπο με τον Κοέν από τα 6.75 να εκτοξεύει την διαφορά στους 10 για πρώτη φορά στην αναμέτρηση (46-36). Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να πλησιάσει, αλλά φαινόταν πως ο Μπάλντγουιν το είχε πάρει… προσωπικά με 7 δικούς του πόντους στα πρώτα τέσσερα λεπτά της δεύτερης περιόδου.

Λίγο η ενέργεια του Κώστα Αντετοκούνμπο με τα απίθανα καρφώματα, λίγο η πίεση του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και φυσικά ο τρομερός ως συνήθως, Τζέριαν Γκραντ, βοήθησαν στην άμυνα του Παναθηναϊκού… ροκανίζοντας σιγά-σιγά τη διαφορά χαλώντας το παιχνίδι της Μακάμπι με σερί 10-0 (55-52).

Ο Κόλσον ευστόχησε από το τρίποντο για το 62-56, όμως ο Καλαϊτζάκης, που είχε πάρει τα πάνω του απάντησε με την σειρά του με buzzer beater από την περιφέρεια δίνοντας διαστάσεις «θρίλερ» στην αναμέτρηση πριν την τελευταία και καθοριστική περίοδο.


Ο Αντετοκούνμπο, που βοήθησε έμπρακτα να αλλάξει η εικόνα του «Τριφυλλιού», μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο δυναμικά λέγοντας... όχι σε σουτ οτυ Μπράουν. Ο Μάριους Γκριγκόνις βρήκε το... χέρι του και με δεύτερο σερί τρίποντο έφτασε τον Παναθηναϊκό στο καλάθι (64-62).

Ο Καλαϊτζάκης στο καλύτερό του παιχνίδι στην EuroLeague και φέτος έκανε το 68-64, όμως ο Μπάλντγουιν απάντησε άμεσα (70-64). Κι εκεί που η Μακάμπι ξέφυγε για 9 (75-66), ο Έλληνας γκαρντ ήταν ξανά εκεί από την περιφέρια με back to back τρίποντα για το 77-72. 

Το τρίποντο του Κόλσον (82-73) υπέγραψε την ήττα των «πράσινων» με από τους γηπεδούχους που πλέον κοιτούν την ερχόμενη... διαβολοβδομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 43-36, 62-59, 90-75

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0