Basket Talk

Σαν σήμερα: Το τελευταίο tweet του Κόμπι Μπράιαντ έδειχνε το μεγαλείο του χαρακτήρα του! (video)

Σαν σήμερα: Το τελευταίο tweet του Κόμπι Μπράιαντ έδειχνε το μεγαλείο του χαρακτήρα του! (video)

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την τελευταία ανάρτηση του Κόμπι Μπράιαντ στο Twitter, όπου έδειξε τον σεβασμό του και την περηφάνια του για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και την δυνατή σχέση που τους έδενε.

Αυτή είναι δικαιωματικά μία εβδομάδα αφιερωμένη στη μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ, που έφυγε άδικα από την ζωή στις 26 Ιανουαρίου του 2020.

Κάθε μέρα που περνάει μας τον θυμίζει όλο και περισσότερο και όσο πλησιάζει αυτή η «μαύρη» για τον παγκόσμιο αθλητισμό ημερομηνία, γιορτάζουμε επετείους που θα ελπίζαμε να μην χρειαζόταν να το κάνουμε. Τουλάχιστον τόσο νωρίς.

Κάπως έτσι συνέβη και τώρα. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την τελευταία ανάρτηση του «Black Mamba», που για ακόμη μία φορά είχε δείξει το μεγαλείο της προσωπικότητάς του.

Ήταν 25 Ιανουαρίου του 2000, όταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ξεπέρασε τον Κόμπι στην λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

O «Βασιλιάς» με 29 πόντους μπροστά στο κοινό των Σίξερς έγραψε ιστορία και άγγιξε τους 36.655 πόντους αφήνοντας πίσω του τον Μπράιαντ με 33.643 (όλους με τους Λέικερς). Το καλάθι – ορόσημο στο να τον ξεπεράσει σημειώθηκε με επτά λεπτά να απομένουν για το τέλος της τρίτης περιόδου. Το κοινό της Φιλαδέλφεια υποκλίθηκε μπροστά στον ΛεΜπρόν χαρίζοντάς του ένα θερμό χειροκρότημα, δημοσιεύτηκε επίσης ένα γραφικό με τους 10 καλύτερους σκόρερ του ΝΒΑ με εικόνες του Τζέιμς με τις φανέλες των Λέικερς και των Μαϊάμι Χιτ.

james-scoreboard.webp

Κάπως έτσι, το παιδί από το Άκρον, που ως έφηβος συνάντησε για πρώτη φορά τον Κόμπι Μπράιαντ και τον έκανε είδωλό του, κατάφερε να τον φτάσει και μάλιστα να τον ξεπεράσει. Ακολούθησε πιστά τον δρόμο που χάραξε ο «Black Mamba», προσπερνώντας το κολέγιο και υπογράφοντας κατευθείαν συμβόλαιο στον «μαγικό» κόσμο του NBA. Κι έτσι ήρθαν οι τίτλοι, οι διακρίσεις και φυσικά οι Λος Άντζελες Λέικερς.

«Είμαι απλά χαρούμενος που θα είμαι σε οποιαδήποτε συζήτηση με τον Κόμπι Μπράιαντ, έναν από τους σπουδαίους όλων των εποχών που έπαιξαν ποτέ», είχε πει τότε ο Τζέιμς.

Ο Κόμπι Μπράιαντ με την σειρά του συνεχάρη τον φίλο του πλέον, μέσω Twitter λίγο μετά το ιστορικό του καλάθι γράφοντας: «Συνέχισε να πηγαίνεις το παιχνίδι μπροστά. Πολύς σεβασμός για εσένα αδερφέ μου».

Η τύχη και η ίδια η ζωή όμως, παίζουν περίεργα παιχνίδια κι αυτό το tweet θαυμασμού που έδειχνε την στενή φιλία που τον δένει με τον ΛεΜπρόν έμελλε να είναι και το τελευταίο του πριν φύγει από την ζωή μαζί με την κορούλα του, Τζίτζι.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0