Basket Talk

Ντοκ Ρίβερς: Κάθε παιχνίδι και… ρεκόρ, σε ένα NBA που «υποκλίνεται» μπροστά του! (video)

Ντοκ Ρίβερς: Κάθε παιχνίδι και… ρεκόρ, σε ένα NBA που «υποκλίνεται» μπροστά του! (video)

Το BN Sports παρουσιάζει ορισμένα επιτεύγματα αλλά και ιδιαίτερα στατιστικά στοιχεία της καριέρας του νέου προπονητή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Ντοκ Ρίβερς.

Ο Ντοκ Ρίβερς είναι αναμφισβήτητα ένας προπονητής με αξιοσημείωτη και μακροχρόνια καριέρα στους πάγκους του NBA, με ενδιαφέροντα επιτεύγματα και αξιόλογα νούμερα.

Η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του Ντoκ Ρίβερς είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2008 με τους Σέλτικς.

H εκπληκτική ομάδα των Πιρς, Γκαρνέτ, Άλεν και Ρόντο επικράτησε με 4-2 στους τελικούς, απέναντι στους Λέικερς των θρυλικών Κόμπι Μπράιαντ και Φιλ Τζάκσον.Το ίδιο ζευγάρι, με τους ίδιους προπονητές και τους ίδιους σταρ, επαναλήφθηκε δύο χρόνια μετά, στους τελικούς του 2010. Εκεί οι Λέικερς λύγισαν τους Σέλτικς του Ντοκ στα 7 παιχνίδια., σε μια σειρά γεμάτη από σκληρές μάχες μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Αυτοί ήταν και οι τελευταίοι τελικοί μέχρι και σήμερα, για τον νέο προπονητή των Μπακς. Μάλιστα, από το 2012, δεν έχει φτάσει καν σε τελικό περιιφέρειας, παρ’ότι και οι επόμενες ομάδες του ήταν ποιοτικές και είχαν αξιόλογα ρεκόρ.

Παραδόξως, το μεγαλύτερο ποσοστό νικών της καριέρας του το έχει ως προπονητής των Κλίπερς.Στο Λος Άντζελες βίωσε από τη λάθος πλευρά μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία των plaoyffs. Οι Κλίπερς προηγούνταν στη σειρά με 3-1. Οι Ρόκετς πήραν το game 5, και στο game 6 ανέτρεψαν διαφορά 19 πόντων μέσα στο Λος Άντζελες. Στη συνέχεια έχασε και το game 7, και μαζί την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τους Γουόριορς, σε μια σειρά που όλοι περίμεναν εκείνη τη σεζόν.

Είναι 10ος στη λίστα των προπονητών με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του NBA, και δεύτερος εν ενεργεία, πίσω μόνο από τον Γκρεγκ Πόποβιτς.

Το 2000 αναδείχτηκε προπονητής της χρονιάς στο NBA και έχει προπονήσει σε τρία all-star game. Το 2021,το NBA τον συμπεριέλαβε στη λίστα των 15 κορυφαίων προπονητών στην ιστορία, σε μια λίστα που δημιούργησε στο πλαίσιο της 75ης επετείου του.

Έχει τις περισσότερες ήττες σε game 7 από οποιονδήποτε προπονητή ever (10 ήττες). Συνολικά, το ρεκόρ του σε τέτοια παιχνίδια είναι 6-10, στατιστικό στοιχείο που «χρησιμοποιούν» αρκετά οι επικριτές του.

Θα αποτελέσει έναν από τους 8 (υπάρχουν άλλοι 7) προπονητές που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στη λίγκα, και έχουν δαχτυλίδι πρωταθλητή. 

Αν αθροίσουμε regular season και playoffs, έχει ξεπεράσει τα 2000 παιχνίδια ως πρώτος προπονητής (2074).


Αντρέας Φούντας

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0