Basket Talk

Μπασκόνια – Ολυμπιακός 80-69: Οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν με άδεια χέρια από την Ισπανία κι έμειναν εκτός 6άδας! (video)

Μπασκόνια – Ολυμπιακός 80-69: Οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν με άδεια χέρια από την Ισπανία κι έμειναν εκτός 6άδας! (video)
Αυτή δεν ήταν η βραδιά του Ολυμπιακού, που αποχώρησε από την Ισπανία με 0/2 νίκες, αφού δε μπόρεσε ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο να συμβαδίσει με τον εκρηκτικό ρυθμό της Μπασκόνια γνωρίζοντας την ήττα με 80-69 σε αυτή την πολύ σημαντική αναμέτρηση.

Η Μπασκόνια φιλοξένησε τον Ολυμπιακό στη Βιτόρια για τις ανάγκες της 21ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Από αυτό το κρίσιμο ματς οι Πειραιώτες δε μπόρεσαν να φύγουν νικητές και έκαναν το 0/2 στην «διαβολοβδομάδα» μετά από την ήττα και από τη Μπαρτσελόνα. Στο 11-10 έπεσε ο Ολυμπιακός με κορυφαίους τον Αϊζάια Κάνααν με 19 πόντους και τον Φιλίπ Πετρούσεφ με 14 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Από την άλλη, οι Βάσκοι ανέβηκαν στο 11-10 με τον Μάρκους Χάουαρντ των 21 πόντων να ξεχωρίζει και τον Τσίμα Μονέκε των 13 πόντων και 7 ριμπάουντ να ακολουθεί.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να περιορίσουν τον γρήγορο και εκρηκτικό ρυθμό της Μπασκόνια ξεκινώντας… ζεστά από τα 6.75 με τον Αϊζάια Κάνααν και τον Τόμας Γουόκαπ (8-6). Οι Βάσκοι με κύριους εκφραστές τον Ντίεζ και τον Σεντεκέρσκις είχαν ένα μικρό προβάδισμα (14-9).

Ο Κάνααν που είχε πάρει «φωτιά» από το τρίποντο έχοντας το απόλυτο 4/4 στο πρώτο δεκάλεπτο έδωσε στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να ανατρέψει την κατάσταση (14-7).

Το ίδιο δυναμικά μπήκε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και στη δεύτερη περίοδο τρέχοντας ένα σερί 0-12 απέναντι στο σύνολο του κόουτς Ιβάνοβιτς. Καθοριστικός ήταν και ο Φιλίπ Πετρούσεφ που έδινε σκορ στον Ολυμπιακό.

Η Μπασκόνια με τους Χάουαρντ και Ρογκαβόπουλο γύρισε το παιχνίδι υπέρ της (28-23) κι εκεί ήρθε ο Τσίμα Μονέκε για να διευρύνει τη διαφορά (31-24). Οι «ερυθρόλευκοι» φυσικά και δεν τα παρατούσαν και με την πολύτιμη βοήθεια των Πετρούσεφ και Μιλουτίνοφ και την υποδειγματική τους άμυνα έκαναν πράξη τη δεύτερη ανατροπή (31-32), όμως ο Κότσαρ έβαλε ξανά τους Βάσκους σε θέση οδηγού με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου (33-32).

Μετά την ανάπαυλα, η εικόνα του ματς δεν άλλαξε με την Μπασκόνια να παίρνει ένα μικρό κεφάλι στο σκορ με τη βοήθεια του Ντίεζ (40-34), αλλά ο Ολυμπιακός με τον Κάνααν πλησίασε στους 2 (40-38). Ωστόσο, με Χάουαρντ, Κότσαρ και Μονέκε οι Βάσκοι ανέβασαν την διαφορά τους ξανά παίρνοντας διψήφιο προβάδισμα (51-40). Ο Κάνααν μετά το απίθανο 4/4 είχε 0/3 από την περιφέρεια με τους «ερυθρόλευκους» να μοιάζουν να μη μπορούν να βρουν λύσεις.

Κι όμως ο «Ησαΐάς» του Ολυμπιακού έσπασε το αρνητικό σερί των τριπόντων και μαζί με τον Γκος μείωσαν στους 6 (51-45). Βέβαια, η ενέργεια του Τσίμα Μονέκε, που είχε βάλει 8 πόντους μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο, έφερε ξανά τη διαφορά στους 10 πόντους (59-49).

Το 4-0 της Μπασκόνια στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (63-59) δεν ήταν ευνοϊκό για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως ο Μουστάφα Φαλ με τέσσερις πόντους προσπάθησε να... μαζέψει τη διαφορά (63-53).



Χάουαρντ και Μονέκε έφτασαν τη Μπασκόνια στο +17 (70-53), όσο ο Ολυμπιακός με Πετρούσεφ και Γκος προσπαθούσαν να κάνουν την ανατροπή πλησιάζοντας στους 9 πόντους (73-64), όμως ο Χάουαρντ έκλεψε κάθε... ελπίδα από τους Πειραιώτες να φύγουν με χαμόγελο από τη Χώρα των Βάσκων.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 33-32, 59-49, 80-69

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0