Basket Talk

Περιστέρι – Ρίτας 83-80: Πήγε να το χάσει μέσα από τα... χέρια της η ομάδα του Σπανούλη, όμως πέρασε στους «16»! (video)

Περιστέρι – Ρίτας 83-80: Πήγε να το χάσει μέσα από τα... χέρια της η ομάδα του Σπανούλη, όμως πέρασε στους «16»! (video)
Το Περιστέρι, ενώ ηγήθηκε και φάνηκε πως θα πανηγυρίσει μία άνετη νίκη, είδε την Ρίτας να φέρνει τούμπα το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο προσπαθώντας να πάρει το παιχνίδι. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, ακόμη κι αν αγχώθηκε πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» (83-80) του Basketball Champions League.

Το Περιστέρι υποδέχτηκε την Ρίτας για το δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι στην φάση των play ins του Basketball Champions League. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είχε 1-0 προβάδισμα στην σειρά και φιλοδοξούσε να πάρει και την δεύτερη νίκη για να κλείσει μία θέση στους «16» της διοργάνωσης. Και το έκανε, ακόμη κι αν στο τέλος πήγε να χάσει τη νίκη μέσα από τα χέρια της.

Από την αρχή οι «πρίγκιπες της Δυτικής όχθης» μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια τρέχοντας ένα σερί 8-0 το οποίο εκτοξεύτηκε σε 13-1 απέναντι στους Λιθουανούς με την βοήθεια του Τρεβόρ Τόμπσον, που είχε 7 πόντους και 4 ριμπάουντ στο πρώτο δεκάλεπτο.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη συνέχιζε να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα με «καυτό» και τον Κένι Γουίλιαμς, που μετρούσε 3/3 τρίποντα, έχοντας διψήφια διαφορά πριν ξεκινήσει το δεύτερο μέρος (43-30).

Μετά την ανάπαυλα, το Περιστέρι όχι μόνο δεν κατέβασε ρυθμό, αλλά διεύρυνε γρήγορα το προβάδισμά του στο +18 (56-38), όμως η Ρίτας έδειχνε να έχει ακόμη… σφυγμό κάνοντας ένα σερί 0-11 φτάνοντας στο -8 (57-49). Οι γηπεδούχοι απάντησαν με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Μήτρου-Λονγκ και Γουίλιαμς διατηρώντας την υπεροχής τους.

Το ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου είχε εκ νέου τους φιλοξενούμενους να ρίχνουν τη διαφορά στο -5 (69-64) δείχνοντας πως διεκδικούν το παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσης. Μάλιστα, με 5’ να απομένουν για το φινάλε οι Λιθουανοί με ½ βολές από τον Ραντζεβίτσιους πλησίασαν στον πόντο (73-72) μετατρέποντας το ματς σε… θρίλερ.

Τότε ήταν που σκόραρε ο Εκόντας βάζοντας την Ρίτας στον ρόλο του οδηγού για πρώτη φορά στο ματς (75-76) φέρνοντας τα... πάνω κάτω.

Οι Ράγκλαντ και Ντάνγκουμπιτς σκόραραν βάζοντας ξανά μπροστά την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη δίνοντάς της σημαντική... ανάσα λίγο πριν το φινάλε (80-76).

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 43-30, 67-53, 83-80

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0