Basket Talk

Παναθηναϊκός AKTOR: Όταν ο εξολοθρευτής Γκραντ... ξεκουρδίζει τα «πρώτα βιολιά» των αντιπάλων! (video)

Παναθηναϊκός AKTOR: Όταν ο εξολοθρευτής Γκραντ... ξεκουρδίζει τα «πρώτα βιολιά» των αντιπάλων! (video)
Ένας παίκτης που έχει εξελιχθεί στον... X-Factor του Παναθηναϊκού AKTOR τη φετινή σεζόν. Ο Τζέριαν Γκραντ είναι ο «πιστός στρατιώτης» του Εργκίν Αταμάν και ο «εξολοθρευτής» του «τριφυλλιού»!
Σχετικά Άρθρα

O Τζέριαν Γκραντ είναι ο «εξολοθρευτής» του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν, αφού... επιστρατεύεται για όλες τις «ειδικές αποστολές», την ώρα που ο Αμερικάνος γκαρντ προσδίδει και μεγάλη ισορροπία ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση του «τριφυλλιού».

Το καλοκαίρι, με το άκουσμα του ονόματός του, αρκετοί βιάστηκαν και διαμόρφωσαν λανθασμένη άποψη για την περίπτωσή του. Πλέον όμως, ο 31χρονος είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στο ρόστερ της ομάδας του Εργκίν Αταμάν και ο άνθρωπος που έχει κατορθώσει να... ξεκουρδίσει πολλές φορές τα «πρώτα βιολιά» των αντιπάλων.

Τελευταίο «θύμα» του ήταν ο Σέιν Λάρκιν, ο οποίος στο Παναθηναϊκός - Εφές, τα βρήκε... σκούρα απέναντι στον Γκραντ, μένοντας χωρίς πόντο για ένα ημίχρονο και σκοράροντας συνολικά 9 στην αναμέτρηση (3/9 σουτ). Αυτό ήταν και το «κλειδί» για τη νίκη των «πράσινων», η οποία ήρθε με 83-76.  



Πάντως, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Γκραντ κατάφερε να βγάλει τον... ηγέτη της αντίπαλης ομάδας, έξω από τα «νερά» του. Ο Κάρσεν Έντουαρντς, ήταν ο πρώτος που ένιωσε στο... πετσί του, όλα όσα μπορεί να κάνει ο πρώην NBAερ, στην εντός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπάγερν Μονάχου, που έληξε 78-71. Όσο αγωνίστηκε ο βραχύσωμος γκαρντ των Βαυαρών είχε 0/7 σουτ, με αποτέλεσμα να μείνει δίχως πόντο σε εκείνο το ματς!



Στο Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις, ο Γκραντ είχε αποσυντονίσει πλήρως τον Κίναν Έβανς, με τον ίδιο να έχει μόλις 6 πόντους και όντας αναγκασμένος να πάρει λίγες προσπάθειες, ο Αμερικάνος γκαρντ δεν μπόρεσε να βοηθήσει τους Λιθουανούς στο σκοράρισμα. Από την στιγμή που οι «πράσινοι» είχαν σχεδόν... εξαφανίσει την μόνιμη επιθετική απειλή της Ζαλγκίρις, βρήκαν τρόπο να πανηγυρίσουν και αυτή τη νίκη στο ΟΑΚΑ, με 73-71.


Αποκορύφωμα στην αμυντική ώθηση που δίνει φέτος ο Γκραντ στον Παναθηναϊκό, ήταν οι δύο εμφανίσεις του Αμερικάνου, απέναντι στη Βαλένθια και στον Κρις Τζόουνς, τον οποίο δεν τον άφησε να είναι ο «εαυτός» του. Στο πρώτο ματς στην Αθήνα, ο Γκραντ... έσβησε τον «μαέστρο» των Ισπανών, ο οποίος είχε 8 πόντους με 4/8 σουτ. Συνεπώς, εκείνη την βραδιά το «τριφύλλι» είχε ένα εύκολο έργο, επικρατώντας με 90-73.


Στη Λα Φοντέτα, ο Τζόουνς πραγματοποίησε εκ νέου μία μέτρια εμφάνιση, αφού κόντρα στον Γκραντ δεν μπορούσε να «ξεδιπλώσει» το πλούσιο ταλέντο του. Ο ίδιος μπορεί να ήταν διψήφιος (10 πόντοι), ωστόσο πήρε περιορισμένες προσπάθειες, σκοράροντας αρκετά από την γραμμή των βολών (3/8 σουτ, 4/6 βολές). Αποτέλεσμα; Ακόμη και εάν η Βαλένθια έφτασε κοντά στην επικράτηση και ο Παναθηναϊκός δεν έκανε το καλύτερό του παιχνίδι απέναντι στις «νυχτερίδες», εν τέλει οι «πράσινοι» κατάφεραν να νικήσουν με 82-81, με τον Γκραντ να είναι ο κορυφαίος της ομάδας του.  


Γιώργος Καπουκάκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0