Basket Talk

Τόφας – ΠΑΟΚ 87-88 (παρ.): Το είχε στα… χέρια του, αγχώθηκε, αλλά επιβίωσε και γυρνά τη σειρά στη Θεσσαλονίκη!

Τόφας – ΠΑΟΚ 87-88 (παρ.): Το είχε στα… χέρια του, αγχώθηκε, αλλά επιβίωσε και γυρνά τη σειρά στη Θεσσαλονίκη!

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε ακόμα και με 12 πόντους στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, αλλά είδε την Τόφας να επιστρέφει και να στέλνει το ματς σε δύο παρατάσεις! Εκεί, όμως, έμεινε όρθιος, κέρδισε με 88-87 και έτσι έκανε το 1-1 στη σειρά των play-in του BCL, οδηγώντας την σε τρίτη και τελευταία αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη!

Απίθανη νίκη του ΠΑΟΚ στην έδρα της Τόφας! Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε τα εύκολα δύσκολα, οδηγήθηκε σε δύο παρατάσεις, αλλά εκεί επιβίωσε, κέρδισε με 88-87 (09/01) και έκανε το 1-1 στη σειρά του play-in στο Basketball Champions League! Έτσι, θα αγωνιστεί στη Θεσσαλονίκη για την τρίτη και τελευταία αναμέτρηση, με φόντο την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης!

Κορυφαίος για τους Θεσσαλονικείς ο ΜακΝίς, με 17 πόντους και εννέα ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Φρίντρικσον με 18, έχοντας και τις τρεις κρίσιμες τελευταίες βολές, που χάρισαν εν τέλει αυτή τη σπουδαία νίκη στην ομάδα του!

Η Τόφας μπήκε πολύ καλύτερα στο παιχνίδι και έδειχνε να «πνίγει» τον ΠΑΟΚ. Έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 23-16, ωστόσο τότε έφτασε η ώρα για την απάντηση της ελληνικής ομάδας.

Οι παίκτες του Τακιανού βρήκαν επιθετικό ρυθμό, ενώ σε συνδυασμό με την καλή αμυντική τους λειτουργία, καθώς δέχθηκαν μόλις εννέα πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, πήγαν στα αποδυτήρια στο -1 (32-31).

Στην επιστροφή τους στο παρκέ, ο ΠΑΟΚ συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς, φτάνοντας στο 30’ να προηγείται για δέκα πόντους (44-54). Μάλιστα, στην έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου, πήγε ακόμα και στο +12, αλλά δεν ήταν αρκετό για να τελειώσει το ματς.

Η Τόφας επέστρεψε και έστειλε το ματς στην παράταση, με το σκορ στο 70-70. Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι δύο ομάδες παρέμειναν στην απόλυτη ισορροπία (78-78) και έτσι οδηγήθηκαν σε ένα ακόμα, προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους.

Εκεί, ο Φρίντρικσον με τρεις εύστοχες βολές έδωσε αέρα τριών πόντων στον ΠΑΟΚ, που διατήρησε το προβάδισμα και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 (87-88)!

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 32-31, 44-54, 70-70 (κ.δ), 78-78, 87-88

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0