Basket Talk

Παναθηναϊκός AKTOR: Στην Βιτόρια για το 5Χ5 μετά τις… εφιαλτικές επισκέψεις στην Ισπανία! (video)

Παναθηναϊκός AKTOR: Στην Βιτόρια για το 5Χ5 μετά τις… εφιαλτικές επισκέψεις στην Ισπανία! (video)

Ο Παναθηναϊκός αποζητά να σπάσει την… κατάρα που τον κυνηγάει τα τελευταία 5 χρόνια και φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει την πέμπτη σερί νίκη του στην EuroLeague.

Η 18η αγωνιστική της EuroLeague έχει μία ιδιαιτερότητα για τον Παναθηναϊκό. Όχι μόνο αποτελεί το πρώτο «τεστ» της νέας χρονιάς, όχι μόνο είναι το πρώτο ματς μιας απαιτητικής «διαβολοβδομάδας», αλλά τον ακολουθεί μία… κατάρα στην Ιβυρική χερσόνησο που ήρθε η ώρα να σπάσει.

Ο λόγος για τα 5 χρόνια που έχουν περάσει από τότε που οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν την τελευταία τους νίκη σε ισπανικό έδαφος. Ήταν Φεβρουάριος του 2019 όταν η παρέα του Ρικ Πιτίνο έστειλε στο Καναβάτσο την Γκραν Κανάρια με 80-99 εκτός έδρας.

Έκτοτε έχουν μεσολαβήσει 17 παιχνίδια και μία ολόκληρη πενταετία και ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να αλλάξει το αφήγημα στην αφιλόξενη Ισπανία.

Ούτε απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (7 νίκες), ούτε στη Μπαρτσελόνα (5 νίκες), ούτε στη Βαλένθια (3 νίκες), αλλά και ούτε στη Μπασκόνια (3 νίκες), την οποία αντιμετωπίζει σήμερα (03/01) στο «σπίτι» της, έχει μπορέσει να βρει τρόπο να φύγει θριαμβευτής από τις αναμετρήσεις τους.

Κάθε επίσκεψη του Παναθηναϊκού σε κάποια ισπανική πόλη μοιάζει περισσότερο με… εφιάλτη παρά με ένα απλό εκτός έδρας ματς. Κάθε φορά εδώ και 17 σερί αγώνες οι «πράσινοι» έχουν συνηθίσει να φεύγουν με άδεια χέρια.

Τώρα είναι όμως η ευκαιρία για το ανανεωμένο «Τριφύλλι», που υπό την καθοδήγηση του Εργκίν Αταμάν διανύει το πιο πειστικό του διάστημα, όχι μόνο από την αρχή της σεζόν, αλλά γενικότερα τα τελευταία χρόνια.

Μετά από την δυσκολία που αντιμετώπιζε στο να πανηγυρίσει μία εκτός έδρας νίκη πλέον έχει βρει τον τρόπο να κάνει τα… αδύνατα δυνατά, έτσι και στην Βιτόρια ίσως να έχει έρθει η ώρα να σπάσει επιτέλους η ισπανική «κατάρα» και να ξεκινήσει η νέα χρονιά με τους καλύτερους οιωνούς.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0