Basket Talk

H Αρμάνι ξέρει να περιορίζει τον Ολυμπιακό, εκείνος θα σπάσει την… κατάρα; (video)

H Αρμάνι ξέρει να περιορίζει τον Ολυμπιακό, εκείνος θα σπάσει την… κατάρα; (video)

Τα εμπόδια που βάζουν οι Ιταλοί στον Ολυμπιακό επιθετικά είναι γνωστά και οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να τα προσπεράσουν, αν θέλουν να μπουν με το… δεξί στο 2024.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ για την πρώτη αναμέτρηση της νέας χρονιάς και την έναρξη του δεύτερου γύρου της EuroLeague.

Οι δύο ομάδες έχουν πολλά πράγματα που τις συνδέουν και άλλα τόσα που τις διαχωρίζουν κάνοντας αυτή την αναμέτρηση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

olympiacos-armani-scaled.webp

Καταρχάς, πρωταγωνίστησαν σε ένα από τα σήριαλ του φετινού καλοκαιριού, που είχε το όνομα «Νίκολα Μίροτιτς», με τον Μαυροβούνιο φόργουορντ να επιλέγει την Ιταλία για επόμενη στάση στην καριέρα του παίρνοντας την… χαρά από τους «ερυθρόλευκους».

Βέβαια, ο Μίροτιτς  δεν θα είναι διαθέσιμος λόγω τραυματισμού για τον χρησιμοποιήσει ο Έτορε Μεσίνα, άρα δεν θα μπορέσει να βιώσει το κλίμα της έδρας της ομάδας στην οποία θα μπορούσε να είχε υπογράψει.

m.webp

Άλλη μία ομοιότητα μεταξύ τους είναι πως και οι δύο μετρούν νέες προσθήκες στο ρόστερ τους, οι οποίες αναμένεται να ντεμπουτάρουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο λόγος για τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ που πήγε στον Ολυμπιακό από την Ζάλγκιρις και για τον Σαμπάζ Νέιπιερ που επέστρεψε στο Μιλάνο μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τον Ερυθρό Αστέρα.

Οι δύο ομάδες απέχουν μόλις δύο νίκες, 9-8 για τον Ολυμπιακό κι 7-10 για την Αρμάνι κι έχουν ως στόχο τους να μπουν στο 2024 με το… δεξί.

Η προϊστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων έχει δείξει πως η τύχη «χαμογελάει» περισσότερο στους Πειραιώτες με την… πλάστιγγα να γέρνει ξεκάθαρα υπέρ τους (17 νίκες σε 26 αγώνες).

olympiacos-milano-bc.jpg

Ωστόσο η Αρμάνι έχει καταφέρει να πετύχει κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Να κρατήσει τόσο χαμηλά τον Ολυμπιακό στο σκορ γράφοντας αρνητική ιστορία στην ομάδα, αφού κάτι τέτοιο έχει συμβεί μόλις πέντε φορές.

Συγκεκριμένα, στον πρώτο γύρο της φετινής EuroLeague η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να κάνει αρνητικό ρεκόρ σεζόν σε παραγωγικότητα, μένοντας στους 53 πόντους με 19/53 σουτ.

Και δε μένουμε μόνο εκεί, αφού σχεδόν 10 χρόνια πριν, τον Ιανουάριο του 2014, οι Ιταλοί είχαν ρίξει 30 πόντους στους «ερυθρόλευκους» στην έδρα τους κρατώντας τους μόλις στους 51 πόντους (81-51), κάτι που αποτελεί το all time low του Ολυμπιακού επιθετικά.

Οι Πειραιώτες οδεύουν για την τρίτη συνεχόμενη νίκη (οι δύο προηγούμενες ήταν εκτός έδρας απέναντι στην Βιλερμπάν και την Άλμπα) και θέλουν να ανοίξουν τη νέα χρονιά με τον ίδιο τρόπο που έκλεισαν την προηγούμενη. Θα τα καταφέρουν κόντρα στην πολύ επικίνδυνη Αρμάνι, που ξέρει όσο καμία άλλη ομάδα να τους βάζει δύσκολα; Ίδωμεν…

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0