Basket Talk

ΑΕΚ: Ο Ζώης Καράμπελας «σέρβιρε» με παρά λίγο ιστορικό… κιτρινόμαυρο ρεκόρ!

ΑΕΚ: Ο Ζώης Καράμπελας «σέρβιρε» με παρά λίγο ιστορικό… κιτρινόμαυρο ρεκόρ!

Η επίδοση των 13 ασίστ του Ζώη Καράμπελα στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με το Λαύριο ήταν ξεχωριστή και αποτέλεσε μάλιστα και προσωπικό του ρεκόρ καριέρας.

Ο Ζώης Καράμπελας με τις 13 ασίστ, που «σέρβιρε» στους συμπαίκτες του, κόντρα στο Λαύριο έγινε ο 2ος παίκτης στην Ιστορία της «Βασίλισσας» στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα βάζοντας το όνομα του σε μία πολύ μικρή λίστα παικτών της «Ένωσης». Παράλληλα, πέτυχε και νέο ρεκόρ καριέρας στη Basket League, αφού έγινε μόλις ο 3ος παίκτης, που έφτασε τις 13+ σε αγώνα.

Ο Κρις Ουόρεν είναι αυτός που κρατάει και το ιστορικό ρεκόρ από τις 24 Οκτωβρίου 2015 όταν μοίρασε 14 ασίστ στο εντός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα (82-65) και τον ακολουθεί ο Μάικ Γκριν με τις 13 ασίστ που είχε στις 13 Φεβρουαρίου 2018 στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο (90-95).

Ακόμη οι 13 ασίστ του Καράμπελα αποτελούν νέο ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο στη Basket League. Ο 22χρονος γκαρντ είχε 10 ασίστ ως παίκτης του Περιστερίου στον 3ο ημιτελικό των play offs του 2019 απέναντι στον Παναθηναϊκό Aktor.

root_new_360F096E.jpg

Ενώ αποτελούν ισοφάριση της δεύτερης μεγαλύτερης επίδοσης του φετινού Πρωταθλήματος αφού τόσες είχε ο Τζόε Ράγκλαντ στο παιχνίδι του Περιστερίου με τον Ολυμπιακό. Το ρεκόρ κρατάει από την πρεμιέρα ο Λόντον Περάντες που μοίρασε 14 ασίστ στο παιχνίδι του Κολοσσού με το Περιστέρι.

Είναι αξιοσημείωτο επίσης ότι ο Ζώης Καράμπελας είχε περισσότερες ασίστ από εκείνες που καταγράφηκαν συνολικά στη στατιστική του Λαυρίου (11). Η ΑΕΚ τελείωσε το παιχνίδι με 25 ασίστ που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση της στο φετινό πρωτάθλημα, αφού είχε 26 στο ματς με τον Κολοσσό.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0