Basket Talk

«Χριστουγεννιάτικη» παρέλαση των Σέλτικς στο Λος Άντζελες! (video)

«Χριστουγεννιάτικη» παρέλαση των Σέλτικς στο Λος Άντζελες! (video)

Με Πορζίνγκις «σημαιοφόρο», οι Σέλτικς έκαναν «χριστουγεννιάτικη» παρέλαση στο Λος Άντζελες, ξεπερνώντας με ευκολία το εμπόδιο των Λέικερς. Πάλεψε μόνος του ο Ντέιβις, δίχως να καταφέρει να διασώσει την κακή μέρα της ομάδας του, σε ένα παιχνίδι όπου πολλές «καρδιές» έφυγαν από τη θέση τους, τη στιγμή της σύγκρουσης του ΛεΜπρόν με τον Τζέιλεν Μπράουν.

Στο Λος Άντζελες, οι Λέικερς υποδέχτηκαν τους φορμαρισμένους και πρωτοπόρους της Ανατολικής Περιφέρειας Σέλτικς. Το ξεκίνημα της Βοστώνης ήταν εκρηκτικό, καθώς μέσα σε κάτι λιγότερο από τρία λεπτά, οι «Κέλτες» προηγήθηκαν με 12-0, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις τους. Ωστόσο, παρά το «μουδιασμένο» ξεκίνημά τους, οι «λιμνάνθρωποι» κατόρθωσαν περί τα τέλη του ημιχρόνου να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα και με τρίποντο του Πρινς κατάφεραν μάλιστα, να πάρουν για πρώτη φορά και το προβάδισμα, όλα αυτά στην εκκίνηση του τρίτου δεκαλέπτου.

Η εξέλιξη αυτή δεν πτόησε επ’ ουδενί τους «Κέλτες», οι οποίοι είχαν σε εξαιρετική βραδιά τον Κρίσταπς Πορζίνγκις. Ο τελευταίος έκανε πολλή δουλειά κάτω από τη στεφάνη αλλά και από την περιφέρεια με το μακρινό του σουτ, συνεισφέροντας 28 πόντους. Ο Λετονός μάλιστα προσέφερε και ένα από τα στιγμιότυπα του αγώνα στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν φιλοδώρησε με μεγαλοπρεπή τάπα τον «Βασιλιά».

Άξιος συμπαραστάτης του Λετονού στο σκοράρισμα, ο Τζέισον Τέιτουμ, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 25 πόντους. Από τα μέσα της τρίτης περιόδου και έπειτα,  οι «Κέλτες» πάτησαν ξανά το γκάζι και συντηρούσαν με συνέπεια μία διαφορά ασφαλείας, μην επιτρέποντας στους «λιμνανθρώπους» να επιχειρήσουν νέο come back. Για τους Λέικερς, ο Άντονι Ντέιβις ήταν πραγματικά σκέτη απόλαυση, προσφέροντας 40 πόντους στην ομάδα του αλλά και απελπιστικά μόνος του, αν εξαιρεθεί η μεστή εμφάνιση του Ταουρίν Πρινς, o οποίος εκτελούσε με συνέπεια από μακρινή απόσταση.

Σε «ρηχά νερά» κινήθηκε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, έχοντας 16 πόντους σε κάτι περισσότερο από 38 λεπτά συμμετοχής. Και καθώς γίνεται λόγος για τον «Βασιλιά», άπαντες ανησύχησαν λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, όταν σε μία εντελώς ανύποπτη φάση, ο ΛεΜπρόν συγκρούστηκε με τον Τζέιλεν Μπράουν, μία σύγκρουση που έφερε ως αποτέλεσμα την πτώση των δύο παικτών στο «παρκέ», δίχως ευτυχώς να προκύψει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού για κάποιον από τους δύο σταρ.

 

Κατά τα λοιπά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με «χριστουγεννιάτικη» παρέλαση της Βοστώνης στο Λος Άντζελες με σκορ 126 – 115 και τους «Κέλτες» να δείχνουν ικανοί για σπουδαία πράγματα τη φετινή χρονιά, ιδίως στη περίπτωση που καταφέρουν να εντοπίσουν τη σταθερότητα την οποία χρειάζονται. Η νίκη αυτή φέρνει τους Σέλτικς στην πρώτη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας, ενώ στον αντίποδα, οι θριαμβευτές του In-Season Tournament έχουν υποχωρήσει στην ένατη θέση της δικής τους Περιφέρειας (Δύση).

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0