Basket Talk

Βιλερμπάν – Ολυμπιακός 73-85: Επιστροφή στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις, με «καυτούς» Κάνααν και ΜακΚίσικ! (video)

Βιλερμπάν – Ολυμπιακός 73-85: Επιστροφή στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις, με «καυτούς» Κάνααν και ΜακΚίσικ! (video)

Έβγαλε αντίδραση και μάλιστα εμφατικά! Με τους Κάνααν και ΜακΚίσικ να βρίσκονται σε εξαιρετική βραδιά, ο Ολυμπιακός πέρασε με άνεση από την έδρα της Βιλερμπάν (22/12, 73-85), για την 16η αγωνιστική της EuroLeague και έτσι επέστρεψε στις νίκες, μετά από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες.

Δύο «ξεσπάσματα» από τους παίκτες του, στάθηκαν αρκετά για να χαρίσουν στον Ολυμπιακό την επιστροφή στις νίκες. Κάνααν και ΜακΚίσικ βρέθηκαν σε εξαιρετική βραδιά, ο Πίτερς ήταν σταθερός καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και κάπως έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν στη Γαλλία τη Βιλερμπάν με 85-73 (22/12), στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβηκε στο 8-8 στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και έπειτα από δύο διαδοχικές ήττες, «γεύτηκε» ξανά τη χαρά της νίκης. Στους 19 πόντους σταμάτησε ο Κάνααν και ο Πίτερς, με τον ΜακΚίσικ να ακολουθεί με 13.

Αρκετά άστοχες ήταν οι δύο ομάδες στην έναρξη του παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει ωστόσο καλύτερο ρυθμό, περίπου στα μισά της περιόδου. Με ένα σερί 7-0, οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν στο 13-7, όμως με τον Σκοτ και τον Καμπαρό, η Βιλερμπάν ισοφάρισε σε 16-16 στο 9’.

Τότε, εμφανίστηκαν οι Κάνααν και Γκος για να διατηρήσουν την ομάδα τους μπροστά στο σκορ, μέχρι να έρθει ο Κώστας Παπανικολάου για να νικήσει το χρονόμετρο στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου και να «υπογράψει» το +7 (18-25).

Κάπου εκεί, ήρθε η στιγμή του Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός γκαρντ με εννέα πόντους ως τα μέσα της δεύτερης περιόδου, χάρισε στους Πειραιώτες διψήφιο προβάδισμα (31-41)! Δεν σταμάτησε όμως εκεί! Συνέχισε με το πόδι κολλημένο στο… γκάζι, έφτασε στους 13 ως το ημίχρονο και μαζί του ο Ολυμπιακός πήγε τη διαφορά στους 12 (37-49)!

Στην επανέναρξη του αγώνα, Πίτερς και Γουόκαπ κράτησαν… ζεστό το καλάθι των Γάλλων, για να έρθει ο Κάνααν και να το «βομβαρδίσει». Πάνω που η Βιλερμπάν μείωσε στους επτά (52-59) στο 27’, ο «Ησαΐας» με εννέα διαδοχικούς πόντους, εκτόξευσε τη διαφορά στους 16 (52-68)!

Διαφορά με την οποία οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν και στο τελευταίο μέρος. Οι γηπεδούχοι ωστόσο, δεν τα παράτησαν. Με πέντε λεπτά να απομένουν, ο Πάρις Λι έφερε την ομάδα του στους δέκα (67-77), αλλά στο φινάλε ο Ολυμπιακός ήταν ψύχραιμος, με τον Πίτερς να σκοράρει στα 46'' για το 83-73 και να τελειώνει ουσιαστικά το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 37-49, 57-71, 73-85

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0