Basket Talk

EuroLeague Round 14: Ντεμπούτο με το... δεξί για Σάρας, «σόκαρε» το Παλαού Μπλαουγκράνα η Ολίμπια Μιλάνο (video)

EuroLeague Round 14: Ντεμπούτο με το... δεξί για Σάρας, «σόκαρε» το Παλαού Μπλαουγκράνα η Ολίμπια Μιλάνο (video)

Ευρωλίγκα, στροφή 14, πράξη δεύτερη: Το βράδυ της Παρασκευής η Φενέρμπαχτσε με την «αύρα» του Σάρας επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, κάμπτοντας την αντίσταση του… Μάικ Τζέιμς με σκορ 86 – 74. Η έκπληξη «έσκασε» στη Βαρκελώνη, όπου η Ολίμπια Μιλάνο υποχρέωσε σε μάλλον μία απρόσμενη ήττα τους «μπλαουγκράνα» με σκορ 90 – 86. Βομβάρδισαν τα ισπανικά καλάθια οι Ιταλοί με Σιλντς και Χολ.

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 86 – 74

Λίγες μόλις ώρες μετά την αποπομπή του Δημήτρη Ιτούδη, ο νέος προπονητής της Φενέρμπαχτσε (ρεκόρ 6-7), Σάρας Γιασικεβίτσιους, επρόκειτο να πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του σε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων, απέναντι στη Μονακό (8-5) του Σάσα Ομπράντοβιτς


Σε αυτό το παιχνίδι, έμελλε να «σμίξουν» προσωρινά και πριν βγουν ως αντίπαλοι στο παρκέ, οι πρώην «Διόσκουροι» του Παναθηναϊκού Νικ Καλάθης και Μάικ Τζέιμς.





Ωστόσο στη Κωνσταντινούπολη, παρά τη νέα «μυθική» εμφάνιση του Αμερικάνου (24π.), η «εποχή Σάρας» ξεκίνησε με τον πλέον ιδανικό τρόπο. Έχοντας τον ΝάιτζελΧέις σε εξαιρετική βραδιά (23π.) και τον Νικ Καλάθη άσο καλά «κρυμμένο στο μανίκι», ο Λιθουανός κόουτς πανηγύρισε την πρώτη του και μάλιστα μεγάλη νίκη, φέρνοντας σε ισορροπία το ρεκόρ της ομάδας του (7-7).

Στον αντίποδα, ο Μάικ Τζέιμς πέρασε ένα αρκετά «μοναχικό» βράδυ και δίχως άξιους συμπαραστάτες, πάλεψε όσο μπορούσε μην καταφέρνοντας ωστόσο να αποτρέψει την έκτη ήττα της ομάδας από το «Πριγκηπάτο».

 

Φενέρμπαχτσε – Μονακό

Τα δεκάλεπτα: 24 – 21, 46 – 45, 68 – 57, 86 – 74

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Μπαρτσελόνα – Ολίμπια Μιλάνο 81 – 88

Στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» η Μπαρτσελόνα (10-3) υποδεχόταν την «αποδεκατισμένη» από τραυματισμούς και απουσίες, Ολίμπια Μιλάνο (4-9) φιλοδοξώντας να εξασφαλίσει μία ακόμη νίκη που θα την «εδραίωσε» στη δεύτερη θέση και στο «κατόπι» της εκπληκτικής Ρεάλ. Όμως, η ομάδα του Έτορε Μεσίνα, «κατέθεσε ψυχή» και κατάφερε από νωρίς να χτίσει μία διαφορά ασφαλείας κυρίως χάρη στα εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας πίσω από τη γραμμή των 6.75 μ.

Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Ιταλούς ο Σιλντς (19π), έχοντας ευστοχεί σε πέντε σουτ τριών πόντων στο ημίχρονο.  Αν και με μικρότερη ένταση, ο ιταλικός «βομβαρδισμός» συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με ήρωα αυτή τη φορά τον Ντέβον Χολ (21π.), προσφέροντας συνεχώς λύσεις στον Έτορε Μεσίνα και αποθαρρύνοντας αντίστοιχα τους παίκτες του Γκριμάου.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 90 – 86 και την Ολίμπια Μιλάνο να εξασφαλίζει το πέμπτο «ροζ φύλλο» στη σεζόν. Για την Μπαρτσελόνα ξεχώρισε ο Νικολάς Λαπροβίτολα με τον Αργεντίνο γκαρντ να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 16 πόντους.

Μπαρτσελόνα – Ολίμπια Μιλάνο

Τα δεκάλεπτα: 19 – 29, 40 – 51, 59 – 68, 86 – 90

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0