Basket Talk

Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός AKTOR 81-89: Το ρεκόρ καριέρας του ηγετικού Σλούκα χάρισε τη νίκη στους «πράσινους»! (video)

Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός AKTOR 81-89: Το ρεκόρ καριέρας του ηγετικού Σλούκα χάρισε τη νίκη στους «πράσινους»! (video)
Ο Παναθηναϊκός προηγούταν για το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης με διψήφιες διαφορές, όμως δε μπόρεσε να τις... κλειδώσει φτάνοντας στο σημείο να αγχώνεται στο τέλος. Εκεί ο «διπλός» Κώστας Σλούκας παρέα με τον καθοριστικό Κώστα Αντετοκούνμπο και τον πρώτο σκόρερ Μάριους Γκριγκόνις, έβαλαν τέλος στο σερί ηττών των «πράσινων» φεύγοντας από τη Λυών με 81-89.

Η Βιλερμπάν υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στην ολοκαίνουρια και επιβλητική LDLC Arena για τις ανάγκες της 14ης στροφής της EuroLeague.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την αναμέτρηση με θέματα στην αμυντική τους λειτουργία δίνοντας περισσότερη έμφαση στην επίθεση πηγαίνοντας χέρι – χέρι στο σκοράρισμα (12-12). Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν… ζεστός για τους «πράσινους» στο πρώτο δεκάλεπτο σημειώνοντας 6 πόντους μαζί με 4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο, ενώ και ο Σλούκας ήταν εύστοχος από τα 6.75 (2/3 τρίποντα).

Ο Παναθηναϊκός με τον Κέντρικ Ναν να φτάνει τους 7 πόντους μετά το τρίποντό του από τα 7,5 μέτρα «ξέφυγε» στους 9 πόντους (21-30) αναγκάζοντας τον Τζιανμάρκο Ποτσέκο να προβληματιστεί για την εικόνα της ομάδας του.

Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν αυτός που έδωσε διψήφιο προβάδισμα στους φιλοξενούμενους ξανά από την περιφέρεια (23-33) και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, που επέστρεψε για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν συνεχίζοντας το κρεσέντο του Παναθηναϊκού από το τρίποντο με τον Ναν να έρχεται «καυτός» εκτοξεύοντας την διαφορά στους 14 πόντους (25-39).

H Βιλερμπάν μπορεί να κατάφερε να μειώσει, όμως οι «πράσινοι» έμοιαζαν να κυριαρχούν στο πρώτο μέρος του ματς με πρωταγωνιστές τους Σλούκα, Ναν και Χουάντσο στην άμυνα.

Μετά την ανάπαυλα, το… «πράσινο» ρεσιτάλ συνεχίστηκε από το τρίποντο, αλλά οι Γάλλοι βρήκαν τον τρόπο να «ροκανίσουν» τη διαφορά, χωρίς όμως να… φοβίζουν τον αποτελεσματικό Παναθηναϊκό (49-56).

Ο Ντίνος Μήτογλου και ο Κώστας Σλούκας από πού αλλού; Από τα 6.75 ήρθαν να δώσουν «ανάσα» στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν που ένιωθε την πίεση από τη Βιλερμπάν, όσο κυλούσε ο χρόνος (53-62).

Πάνω που οι «πράσινοι» έχτισαν ξανά διψήφιο προβάδισμα, ο Μάικ Σκοτ τους πήρε την... χαρά μειώνοντας στους 6 πόντους (58-64), όσο ο «Σλούκι» έφτασε στο πολυπόθητο double double στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου επιβεβαιαώνοντας πως αυτή ήταν η βραδιά του.

Ο Λεσόρ συνέχισε να προσφέρει θέαμα στο κοινό της LDLC Arena, όμως με την διαφορά στους 4 και τον Γάλλο ψηλό να χρεώνεται και τέταρτο φάουλ τα δύσκολα ήρθαν για τον Παναθηναϊκό που έπρεπε να πατήσει... γκάζι.

Ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι με 7 λεπτά να απομένουν για το τέλος του ματς, αποδείχθηκε... μοιραίος κάνοντας φάουλ στον Εγκμπουνού, που μόλις είχε μειώσει στους 2 (65-67).

Την στιγμή που ο Παναθηναϊκός το χρειαζόταν περισσότερο από ποτέ (69-69), ο Κώστας Αντετοκούνμπο σκόραρε για πρώτη φορά και κέρδισε και το φάουλ «πληγώνοντας» την πρώην ομάδα του για το 69-71.

Σ' ένα ματς που οι «πράσινοι» κινδύνευαν, ο Αντετοκούνμπο τους... έσωσε, αφού έκανε δύο μεγάλα κοψίματα αποτρέποντας τους Γάλλους από το να σκοράρουν 4 σίγουρους πόντους και τα σπουδαία καλάθια των Γκριγκόνις, Σλούκα και Μήτογλου τους έδωσαν ξανά μία απόσταση ασφαλείας εννέα πόντων (76-85).

Φοβερός ήταν ο πρώτος σκόρερ του ματς, Μάριους Γκριγκόνις που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 19 πόντους και φυσικά ο Κώστας Σλούκας που πραγματοποίησε ρεκόρ καριέρας σε ασίστ μοιράζοντας 12 και βάζοντας και 18 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 36-45, 60-64, 81-89

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ 

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0