Basket Talk

O Παναθηναϊκός που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την Παρτίζαν και ο Ομπράντοβιτς που του… λείπει ο Λεσόρ! (video)

O Παναθηναϊκός που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την Παρτίζαν και ο Ομπράντοβιτς που του… λείπει ο Λεσόρ! (video)

Ημέρα συναισθηματικών συναντήσεων και reunion θα είναι αυτή της αναμέτρησης της Παρτίζαν με τον Παναθηναϊκό στην Σερβία.

Η 11η στροφή της EuroLeague έχει νοσταλγικό χαρακτήρα για την Παρτίζαν και τον Παναθηναϊκό.

Πάντα η επανένωση των «πράσινων» με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που μαζί του πανηγύρισαν 5 τρόπαια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δημιουργεί ένα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα.

Έντεκα πρωταθλήματα, επτά Κύπελλα και πέντε Ευρωλίγκες κατέκτησε με τους «πράσινους» ο «άρχοντας των δακτυλιδιών». Σύνολο, 23 τίτλοι. Δεν τους λες και λίγους, επομένως είναι λογικό που το «Τριφύλλι» έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του για τον «Ζοτς».

image_10_14.jpg

Τώρα ο Παναθηναϊκός θα συναντήσει τον Ομπράντοβιτς στον αντίπαλο πάγκο για 25η φορά στην ιστορία του με την σούμα να γράφει 11-13 επί του Σέρβου προπονητή. Μέσα συνυπολογίζονται και οι μέρες πριν αναλάβει το τιμόνι των «πράσινων», όταν άνηκε στην Μπανταλόνα και μετέπειτα στην Ρεάλ Μαδρίτης, για να ακολουθήσει η Φενέρμπαχτσε και φυσικά η Παρτίζαν.

Πριν ο «άρχοντας των δαχτυλιδιών» βρεθεί στην σέρβικη ομάδα το σκορ βρισκόταν σε απόλυτη ισορροπία (11-11), όμως η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των Παρτιζάνων, αφού πήραν και τις δύο νίκες με την άφιξή του στον σύλλογο και τώρα οι «πράσινοι» καλούνται να… μειώσουν το προβάδισμα.

Η σχέση βέβαια Παναθηναϊκού και Ομπράντοβιτς δε μπορεί μα επικεντρωθεί σε στατιστικά στοιχεία. Σε νίκες και σε ήττες. Οι δύο πλευρές ένωσαν τις δυνάμεις τους όταν και οι δύο έκαναν τα πρώτα τους βήματα, ο μεν ως νέος τεχνικός, οι δε ως μία ανερχόμενη ομάδα, και μαζί έζησαν μοναδικές στιγμές στα παρκέ.

Οι δρόμοι τους μπορεί να χώρισαν τον Ιούλιο του 2012, όμως όσα χρόνια κι αν περάσουν το συναίσθημα δεν φεύγει και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις μεταξύ τους συναντήσεις.

Σαφώς, η αναμέτρηση της Παρτίζαν με τον Παναθηναϊκό στις (30/11) στην «Σταρκ Αρένα» έχει ακόμη ένα κοινό σημείο και δεν είναι άλλο από τον Ματίας Λεσόρ.

Η αποχώρηση του Γάλλου σέντερ για να ντυθεί στα «πράσινα» έπληξε τόσο την σέρβικη ομάδα, όσο και τον ίδιο τον κόουτς Ομπράντοβιτς, που δεν χάνει ευκαιρία να… στάζει μέλι για τον πρώην παίκτη του, που λατρεύουν οι Παρτιζάνοι.

image-378162-crop700x700.jpg

Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως ο «Ζοτς» δεν τον ξεχνάει, είναι το γεγονός πως δείχνει βίντεο με τα… πεπραγμένα του Λεσόρ στο νέο μεταγραφικό απόκτημα της Παρτίζαν, τον Μπρούνο Καμπόκλο, για να μάθει και να αποκτήσει παρόμοιο ρόλο με εκείνον στην ομάδα.

Βλέπουμε, λοιπόν, πως αντί με τα χρόνια να μεγαλώνει το χάσμα του Παναθηναϊκού με τον Ομπράντοβιτς, ίσα ίσα βρίσκονται όλο και περισσότεροι λόγοι για να έρχονται όλο και πιο κοντά.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η επιστροφή του Λεσόρ απέναντι στην Παρτίζαν θα είναι συμβολική, όπως και η συνάντηση του «Ζοτς» με την πρώην ομάδα του, αφού είναι από τους ανθρώπους που έχουν ταυτιστεί όσο λίγοι με τον Παναθηναϊκό.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0