Basket Talk

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 90-70: Το στέμμα στο ντέρμπι «Δικεφάλων» είναι εμφατικά δικό της! (video)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 90-70: Το στέμμα στο ντέρμπι «Δικεφάλων» είναι εμφατικά δικό της! (video)

Κυριάρχησε απόλυτα στο δεύτερο ημίχρονο, δεν άφησε κανένα περιθώριο ελπίδας στον ΠΑΟΚ και κάπως έτσι, η ΑΕΚ έβαψε «κιτρινόμαυρο» το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής στη Basket League, επικρατώντας στα Άνω Λιόσια με 90-70! Αδιανόητη εμφάνιση από τον Καμπενγκέλε, που έφτασε στο double-double!

Ντέρμπι «Δικεφάλων», με ένα καλό ημίχρονο για κάθε ομάδα. Ναι, όμως η ΑΕΚ φρόντισε το δικό της μέρος, να είναι πραγματικά… μαγικό! Η «Βασίλισσα» με την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια και με τον ΠΑΟΚ να κρατά τα «ηνία» της αναμέτρησης έως τότε, έφερε τα πάντα… τούμπα, κυριάρχησε απόλυτα και έφτασε σε μία σπουδαία και εμφατική νίκη, με 90-70 (25/11)!

Βελτίωσαν το ρεκόρ τους οι «κιτρινόμαυροι», καθώς μετά από 8 αγωνιστικές στη φετινή Basket League, ανέβηκαν στο 4-4, φτάνοντας τους Θεσσαλονικείς.


Ασύλληπτη εμφάνιση για την ΑΕΚ από τον Καμπενγκέλε, που ολοκλήρωσε το ντέρμπι με double-double, μετρώντας 30 πόντους και 16 ριμπάουντ! «Διπλός» ήταν και ο Άλστον του ΠΑΟΚ, με 17 πόντους και 15 ριμπάουντ, αλλά δεν ήταν αρκετός ώστε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.


Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε ακόμα και σε διαφορά 17 πόντων, πηγαίνοντας στο ημίχρονο με το σκορ υπέρ του στο 45-36.

Από εκεί και πέρα, όμως, τα πάντα άλλαξαν ριζικά. Η «Βασίλισσα» φόρεσε το… στέμμα της και με ένα επιμέρους 28-8 (!) στο τρίτο δεκάλεπτο, ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι, γέρνοντας την πλάστιγγα προς το μέρος της.


Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να επιστρέψει ποτέ ξανά από εκείνο το σημείο, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να επικρατήσει τελικά με 90-70.

Τα δεκάλεπτα: 17-25, 36-45, 64-53, 90-70

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0