Basket Talk

Ηγετικά χαρακτηριστικά ή… εγωϊσμός; Ο Σλούκας ζήτησε, πήρε την ευθύνη και έκανε ½ βολές! (video)

Ηγετικά χαρακτηριστικά ή… εγωϊσμός; Ο Σλούκας ζήτησε, πήρε την ευθύνη και έκανε ½ βολές! (video)

Όταν η μπάλα «καίει», ο Κώστας Σλούκας είναι πάντα εκεί. Το απέδειξε και πάλι. Ζήτησε και ανέλαβε την ευθύνη. Ήθελε το ένας εναντίον ενός, αλλά το μπάσκετ είναι από τη φύση του απρόβλεπτο. Τελικά, πήγε στη γραμμή των βολών και… ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό, η αστοχία του δεν «κόστισε»!

Το σκορ είναι στο 71-71. Ο Παναθηναϊκός έχει την μπάλα δική του και ο Αταμάν έχει πάρει time out, προκειμένου να σχεδιάσει την επίθεση των «πρασίνων».

Το ρολόι μετράει αντίστροφα και ο Κώστας Σλούκας αποφασίζει να πάρει την ευθύνη. Μιλάει ανοιχτά μπροστά στον προπονητή του και ζητά την… απομόνωση. Θέλει να πάρει την μπάλα και να παίξει ένας εναντίον ενός.

Ο έμπειρος coach δεν διαφωνεί. Σχεδιάζει μάλιστα το σύστημα, προκειμένου η επαναφορά να εκτελεστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε ο Σλούκας να φτάσει στην κατοχή της.

Προς έκπληξη όλων, η Ζαλγκίρις επιλέγει να κάνει αμέσως φάουλ. Θέλει να «ζήσει» ή να «πεθάνει» με δικό της σουτ, παρότι εν τέλει η εξέλιξη της αναμέτρησης τα έφερε αλλιώς.

Ο Σλούκας πηγαίνει στη «γραμμή της φιλανθρωπίας», όπως την λένε οι Αμερικάνοι και κάνει ½. Δεν στοιχίζει αυτό. Ο Παναθηναϊκός κερδίζει τη Ζαλγκίρις και φτάνει στο 4-4. Ποτέ δεν θα μάθουμε αν η δήλωση του Αταμάν περί «εγωϊσμού», αφορά ή όχι τον τέως γκαρντ του Ολυμπιακού

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0