Basket Talk

Επιστροφή στα ‘90s: Οι Σούπερ Σόνικς… σώθηκαν μετά από 15 χρόνια; (video)

Επιστροφή στα ‘90s: Οι Σούπερ Σόνικς… σώθηκαν μετά από 15 χρόνια; (video)

Έχουν περάσει 15 χρόνια απ’ όταν οι «υπερηχητικοί» διέπρεπαν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ως το αντίπαλο δέος της δυναστείας των Σικάγο Μπουλς, όμως ο κύκλος που έκλεισε το 2008 ετοιμάζεται να ξανά ανοίξει, αφού το NBA θα επεκταθεί σε Σιάτλ και Λας Βέγκας.

Όταν μία πόρτα κλείνει, μία άλλη πάντα ανοίγει λένε, αλλά αυτό δεν ισχύει για την περίπτωση των Σιάτλ Σούπερ Σόνικς.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αρκετές πιέσεις στους χώρους του ΝΒΑ με το όνειρο για την προσθήκη δύο ακόμη ομάδων στη λίγκα (από 30 να γίνουν 32) να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ και όπως όλα δείχνουν θα πάρει «σάρκα και οστά» το 2024.

Ο ίδιος ο κομισάριος του «μαγικού κόσμου» του NBA αναφέρθηκε μάλιστα στις πόλεις που είναι οι επικρατέστερες για να φιλοξενήσουν τις δύο νέες ομάδες στη λίγκα με το Λας Βέγκας και το Σιάτλ να έχουν το προβάδισμα.

Το Σιάτλ βέβαια είχε τη δική του ομάδα για 41 ολόκληρα χρόνια πριν βρεθεί εκτός πρωταθλήματος το 2008 και την θέση της πάρουν οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Tότε, ένα από τα πιο αγαπητά franchises έχανε τη θέση του και μία πόλη που ζούσε και ανέπνεε για το μπάσκετ δεν θα είχε πλέον την ομάδα της. Και τι ομάδα…

Seattle SuperSonics' Dallas Mavericks' during the quarter of their basketball game in Seattle, Sunday, April 13, 2008. (AP Photo/John Froschauer) Dallas Mavericks'  Seattle SuperSonics' during the quarter of their basketball game in Seattle, Sunday, April 13, 2008. (AP Photo/John Froschauer)

Οι Σούπερσόνικς ήταν ένας σύλλογος με την δική του ξεχωριστή ιστορία με πολλές επιτυχίες στο… βιογραφικό του. Το αποκορύφωμα φυσικά ήταν, όταν την σεζόν 1995-96 έφτασαν μέχρι τους τελικούς του NBA, όπου και ηττήθηκαν από τους Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν.

Το Σιατλ είναι μια πόλη που έχει αφήσει το στίγμα της στο μπασκετικό χάρτη της Αμερικής, με θρύλους να έχουν φορέσει τη φανέλα των «υπερηχητικών». Λένι Ουίλκενς, Τζακ Σίκμα, Ντένις Τζόνσον, Γκάρι Πέιτον και ο «διόσκουρός» του, Σον Κεμπ, είναι μόνο μερικές από αυτές. Μάλιστα το 2007 οι Σούπερ Σόνικς ήταν αρκετά τυχεροί για να κερδίσουν το Νο.2 του ντραφτ εκείνης της χρονιάς που δεν ήταν άλλος από τον σταρ πλέον και rookie της χρονιάς τότε, Κέβιν Ντουράντ.

Αυτή ήταν και η τελευταία σεζόν της ιστορικής ομάδας μιας και ο τότε ιδιοκτήτης της, Κλέι Μπένετ, αποφάσισε να τη μετακινήσει στην Οκλαχόμα, λόγω αδυναμίας του συλλόγου να βρει χορηγούς για την ανακαίνιση του γηπέδου του.

«Σώστε τους Σόνικς μας!»

Το μόνο που ακουγόταν το βράδυ της 13ης Απριλίου του 2008 από τους φίλους της ομάδας του Σιάτλ ήταν: «Σώστε τους Σόνικς μας!», με τον Κέβιν Ντουράντ να χαιρετάει το κοινό.


Τότε δόθηκε το τελευταίο παιχνίδι των «υπερηχητικών» στην έδρα τους, το οποίο και νίκησαν με 99-95 απέναντι στους Μάβερικς, πριν μετακομίσουν στην Οκλαχόμα και ονομαστούν Θάντερ.

Αυτό που συμφωνήθηκε είναι ότι η ομάδα της Οκλαχόμα Σίτι δεν θα χρησιμοποιούσε το όνομα «Σούπερ Σόνικς» και ότι η ιστορία της ομάδας θα μοιραζόταν μεταξύ της Οκλαχόμα Σίτι και οποιασδήποτε μελλοντικής ομάδας ΝΒΑ στο Σιάτλ, κάτι που οσονούπω θα γίνει πράξη.

Το NBA έχει σχεδόν 20 χρόνια να επεκταθεί, μετά και τη δημιουργία των Σάρλοτ Χόρνετς το 2004. Ο Άνταμ Σίλβερ έδειξε την προθυμία του να υλοποιήσει ένα σχέδιο, που ήταν πολύ κοντά στο να πάρει «σάρκα και οστά» το 2013, μετά και από την αντίστοιχη ανακοίνωση από πλευράς WNBA. 

Οι κάτοικοι του Σιάτλ, όμως, εξακολουθούν να νιώθουν… προδομένοι. Ακόμα και σήμερα, 15 χρόνια μετά, δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη το καλοκαίρι του 2008. Για εκείνους πλέον ο χρόνος έχει σταματήσει και θα συνεχίσει να κυλάει μόλις δουν στο παρκέ ξανά την ομάδα με τις πράσινες και κίτρινες εμφανίσεις.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0