Basket Talk

Ο… εξωγήινος Γουεμπανιάμα «διέλυσε» τους Σανς, με ρεκόρ που θυμίζουν Σακίλ Ο’ Νιλ! (video)

Ο… εξωγήινος Γουεμπανιάμα «διέλυσε» τους Σανς, με ρεκόρ που θυμίζουν Σακίλ Ο’ Νιλ! (video)

Το κοντέρ δεν σταματούσε να γράφει για τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα κόντρα στους Σανς, με τον θηριώδη σέντερ να πετυχαίνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Η εποχή του Βίκτορ Γουεμπανιάμα στο NBA και στους Σαν Αντόνιο Σπερς μόλις ξεκίνησε! Τα ξημερώματα της Παρασκευής (03/11), ο θηριώδης σέντερ «ισοπέδωσε» σχεδόν… μόνος του τους Σανς, για να χαρίσει τη νίκη στους Σπερς (132-121).

Συνολικά, στη στατιστική του πρόσθεσε 38 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 τάπες, αριθμοί που τοποθετούν το όνομά του σε κάποια ιδιαίτερα ρεκόρ. Αρχικά, έγινε μόλις ο τρίτος έφηβος που καταφέρνει να σημειώσει 38 πόντους σε ένα ματς NBA. Κάτι τέτοιο είχαν πετύχει μόνο οι ΛεΜπρόν Τζέιμς και Κέβιν Ντουράντ.

Όμως τα ρεκόρ του, δεν σταματούν εκεί. Ο Γουεμπανιάμα, στις πρώτες του πέντε συμμετοχές με τη φανέλα των Σπερς, έχει καταγράψει 103 πόντους. Μόνο ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον είχε κατορθώσει ως ρούκι του συλλόγου από το Σαν Αντόνιο να φτάσει σε τριψήφιο αριθμό στο συγκεκριμένο διάστημα.

Μάλιστα, φρόντισε ώστε να θυμίσει ακόμα και τον… Σακίλ Ο’ Νιλ! Πώς; Ο Γάλλος έγινε ο πρώτος παίκτης με τουλάχιστον 100 πόντους και 10 μπλοκ στις πρώτες πέντε αναμετρήσεις του, μετά από τον θρυλικό σέντερ, που είχε πραγματοποιήσει κάτι παρόμοιο το 1992, με τη φανέλα των Ορλάντο Μάτζικ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0