Basket Talk

Κάν’ το όπως ο Ντάνκαν! Το NBA... υποκλίθηκε για πρώτη φορά στον Γουεμπανιάμα! (video)

Κάν’ το όπως ο Ντάνκαν! Το NBA... υποκλίθηκε για πρώτη φορά στον Γουεμπανιάμα! (video)

Το επίσημο ντεμπούτο του Βίκτορ Γουεμπανιάμα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έγινε και παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, όλοι απόλαυσαν το ταλέντο του Γάλλου ψηλού, που έφερε θύμησες από το αντίστοιχο του Τιμ Ντάνκαν.

Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα ξετύλιξε το ταλέντο του στο παρκέ για πρώτη φορά με την φανέλα των Σπερς σε επίσημο παιχνίδι του NBA απέναντι στους Ντάλας Μάβερικς. Ο «εξωγήινος» σέντερ δεν απογοήτευσε στο πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του, ακόμα κι αν δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του Σαν Αντόνιο σε νίκη, αφού φρόντισε να την... πληγώσει ο Λούκα Ντόντσιτς.



Τα πρώτα δύο καλάθια του Νο.1 φετινού ντραφτ έγιναν με εντυπωσιακό τρόπο , αφού ξεκίνησε με τρίποντα, αν και μέχρι το τέταρτο δωδεκάλεπτο έμεινε σε χαμηλά ποσοστά, γιατί φορτώθηκε από νωρίς με φάουλ. Στην τελευταία περίοδο σημείωσε τους 9 από τους 15 πόντους του, ενώ συνολικά μάζεψε και 5 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ σε 23 λεπτά συμμετοχής.

Ακόμα και στο ντεμπούτο του, το πολυσυζητημένο νέο αστέρι των Σπερς θύμισε τον Τιμ Ντάνκαν, όταν είχε «πέσει» στα χέρια του Γκρεγκ Πόποβιτς το 1997. Οι αριθμοί σχεδόν ίδιοι, 15 πόντοι, 2 ασίστ και 2 μπλοκ με την διαφορά ότι ο «Big Fundamental» μάζεψε 5 παραπάνω ριμπάουντ ολοκληρώνοντας την πρώτη του εμφάνιση με τα «σπιρούνια» με double double.



Δεν είναι λίγες οι φορές που οι δύο αυτοί παίκτες έχουν πέσει «θύματα» σύγκρισης καθώς αποτελούσαν και αποτελούν δύο μεγάλα ταλέντα που είχαν και έχουν την ίδια  θέληση να ακολουθήσουν τις εντολές του έμπειρου προπονητή.

Τα πρώτα δείγματα φανέρωσαν ήδη, ότι το μέλλον του «Γουέμπι»  προμηνύεται «λαμπρό» και με τον Γκρεγκ Πόποβιτς ως μέντορά του οι προσδοκίες είναι υψηλές για τον Γάλλο… γίγαντα και όχι άδικα.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0