Basket Talk

Παναθηναϊκός vs Πάμπλο Λάσο: Πού θα γείρει η… πλάστιγγα; (video)

Παναθηναϊκός vs Πάμπλο Λάσο: Πού θα γείρει η… πλάστιγγα; (video)
Η πρώτη εκτός έδρας αναμέτρηση μετά την επιστροφή του Πάμπλο Λάσο στα «σαλόνια» της EuroLeague, έμελλε να τον βρει σε γνώριμα αθηναϊκά… λημέρια. Eκεί θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με την… ζυγαριά να βρίσκεται προς το παρόν στην απόλυτη ισορροπία!

Η περιπέτεια της υγείας του Πάμπλο Λάσο μπορεί να τον κράτησε μακριά από τα παρκέ για έναν χρόνο, όμως η επιστροφή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τον βρίσκει στον πάγκο της Μπάγερν με στόχο να την οδηγήσει σε ένα Final-4 για πρώτη φορά στην ιστορία της.

H αναμέτρηση που… φιγουράρει στη δεύτερη στροφή της EuroLeague είναι αυτή ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Μπάγερν στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ο αγώνας αυτός έχει τραβήξει όλα τα «βλέμματα» πάνω του, όχι μόνο εξαιτίας της… κονταρομαχίας ανάμεσα στον Εργκίν Αταμάν και τον Πάμπλο Λάσο που κατέχουν τις μισές (!) από τις τελευταίες 8 Ευρωλίγκες, αλλά και εξαιτίας της ιδιαίτερης παράδοσης μεταξύ των «πράσινων» και του Ισπανού προπονητή.

78dbb7de-ataman-laso.jpg

Στα 11 χρόνια παρουσίας του κορυφαίου τεχνικού στον πάγκο της «Βασίλισσας», Ρεάλ Μαδρίτης, έχει βρεθεί αντιμέτωπος με το «Τριφύλλι» 12 φορές. Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση αυτή είναι, ότι επικρατεί η απόλυτη ισορροπία (6-6) στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Ίδιες νίκες και ισάριθμες ήττες είναι ο απολογισμός για τον Λάσο κόντρα στον Παναθηναϊκό, κάτι που αναμένεται να αλλάξει στον αγώνα της Πέμπτης (12/10, 21:15), όπου κάποιος «αναγκαστικά» θα πάρει το προβάδισμα.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός διατηρεί την έδρα του απροσπέλαστη κόντρα στους Βαυαρούς κάτι που προσθέτει ακόμη μία πρόκληση στα πλάνα του 2 φορές πρωταθλητή με τους Μαδριλένους.

5978933.jpg

Η ζυγαριά βρίσκεται στη μέση, αλλά όχι για πολύ, με τον μεν Πάμπλο Λάσο να προσδοκά να… σπάσει το αήττητο της έδρας των «πράσινων» κόντρα στη Μπάγερν, τους δε γηπεδούχους να προσπαθούν να το διατηρήσουν βάζοντας… ταφόπλακα στην απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στον Ισπανό προπονητή και στην ομάδα του Αταμάν.

Ο τεχνικός της γερμανικής ομάδας μπορεί να ταλαιπωρήθηκε με την υγεία του και αυτή να ήταν μάλιστα και η αιτία που χωρίστηκαν οι δρόμοι του με τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά από 22 τίτλους και 11 χρόνια επιτυχιών, όμως αισθάνθηκε έτοιμος να επιστρέψει για χάρη της «πορτοκαλί θεάς».

Κρατώντας στα χέρια του το τιμόνι μιας «άγουρης» ομάδας, που δεν έχει φτάσει ακόμα στην… πηγή που ονομάζεται Final-4, φιλοδοξεί να είναι αυτός στη θέση του οδηγού που θα την πάρει από το χέρι για να την πάει στο κορυφαίο επίπεδο. Μία Μπάγερν με ποιοτικές προσθήκες και με το μέταλλο των Παγκόσμιων Πρωταθλητών είναι στον κατάλληλο δρόμο, με τον κατάλληλο άνθρωπο να έχει τα ηνία της.

7605b999-bayern-munich-pablo-laso-pavlos-giannakopoulos-tournament-oaka-950x500.jpg

Από την άλλη, οι «πράσινοι» του ολικού restart έχουν τον ένθερμο και ισάξια πετυχημένο Εργκίν Αταμάν στον πάγκο τους και σε συνδυασμό με τις αφίξεις παικτών από το πάνω… ράφι (Σλούκας, Ερνανγκόμεθ, Λεσόρ, Βιλντόζα) επιθυμούν να επιστρέψουν στις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος.

Παναθηναϊκός και Μπάγερν, λοιπόν, προέρχονται από τα εντός έδρας παιχνίδια του με τους μεγάλους αντιπάλους της χώρας τους (Ολυμπιακό και Άλμπα Βερολίνου αντίστοιχα) στην πρεμιέρα της ΕuroLeague και σε λίγες ώρες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους με σκοπό το 6-6 του Πάμπλο Λάσο κόντρα στο «Τριφύλλι» να… γείρει προς μία πλευρά. Ποια θα είναι αυτή; Ίδωμεν…

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0