Basket Talk

Ανακοινώθηκε το νέο format της Basket League - Οι δεύτερες ευκαιρίες και ένα ακόμα ντέρμπι «αιωνίων»!

Ανακοινώθηκε το νέο format της Basket League - Οι δεύτερες ευκαιρίες και ένα ακόμα ντέρμπι «αιωνίων»!
Νέα σεζόν, νέος και ο τρόπος διεξαγωγής του ελληνικού πρωταθλήματος με τον ΕΣΑΚΕ να ανακοινώνει τον καινούριο format. O έξτρα γύρος που επιφυλλάσει ένα ακόμα «ντέρμπι αιωνίων» και οι διαφοροποιήσεις σε ημιτελικούς και μικρό τελικό.
Οι πολυαναμενόμενες αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής του ελληνικού πρωταθλήματος της σεζόν 2023-24 πήραν... σάρκα και οστά με τον ΕΣΑΚΕ να γνωστοποιεί το νέο format.

Η βασικότερη διαφοροποίηση έγκειται σε έναν έξτρα γύρο μετά το πέρας των 22 αναμετρήσεων (ο Τρίτωνας δεν θα συμμετάσχει). Πιο συγκεκριμένα μετά την κανονική διάρκεια, οι ομάδες θα χωριστούν σε 6+6 με βάση τη βαθμολογική τους συγκομιδή και θα παίξουν με τους υπόλοιπους του γκρουπ τους από έναν ακόμα αγώνα. Προβάδισμα στο νέο αυτό εγχείρημα θα έχουν όσοι καταλάβουν την 1η και 7η θέση αντίστοιχα καθώς θα παίξουν εντός έδρας με το δεύτερο, τον τρίτο και τον τέταρτο (όγδοο, ένατο και δέκατο αντίστοιχα) και θα δοκιμαστούν εκτός έδρας απέναντι σε ομάδες πιο αδύναμες βάσει των πρότερων αποτελεσμάτων τους. Συνεπώς η αλλαγή αυτή θα φέρει ένα ακόμα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός ανεξαρτήτως της θέσης που θα τερματίσουν. 
New_format_2023.jpg

Έπειτα από το νέο αυτό γύρο, κανονικά οι 8 πρώτοι της βαθμολογίας (ελπίδα και δεύτερη ευκαιρία για τον ένατο και το δέκατο για παράδειγμα να... τρυπώσουν εκεί) θα παίξουν με την κλασσική διασταύρωση (1-8, 2-7, 3-6, 4-5), με τις σειρές των προημιτελικών και των ημιτελικών να κρίνονται στις δύο νίκες (best of three). Επίσης, ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να... απαλλάξει τις ομάδες του μικρού τελικού από την ταλαιπωρία και ως εκ τούτου γνωστοποίησε πως ο τρίτος της τελικής κατάταξης θα προκύπτει από μονό παιχνίδι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0