Basket Talk

Μάικ Τζέιμς: «Μένω στη Μονακό, δεν συμφώνησα με κανέναν»

Μάικ Τζέιμς: «Μένω στη Μονακό, δεν συμφώνησα με κανέναν»
Ξεκάθαρος ο Μάικ Τζέιμς σχετικά με το μέλλον του, μιας και έχει έναν χρόνο ακόμη συμβόλαιο με τη Μονακό.
Στο podcast του Ντονάτας Ουρμπόνας μίλησε ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με το μέλλον του. Ο Αμερικανός γκαρντ, έκανε γνωστό ότι θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στη Μονακό, ενώ μίλησε και για το νέο project του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε όσα είπε:

Για το αν είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό

«Δεν συμφώνησα με κανέναν, αλλά είχα κάποιες ερωτήσεις για το μέλλον μου στην Μονακό που δεν απαντήθηκαν. Δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες όμως (σ.σ με την Μονακό)».

Για τα δημοσιεύματα για συμφωνία με τον Ολυμπιακό και το αν θα μείνει στην Μονακό:

«Δεν ξέρω ποιες είναι οι φήμες. Δεν ξέρω αν είμαι πυλώνας ή στα πλάνα της ομάδας. Μου είπαν ότι μένω, οπότε είμαι εδώ. Είχα ερωτήσεις που δεν πήρα απαντήσεις και ακόμα δεν έχω πάρει, οπότε κοιτούσα τις επιλογές μου.

 Για το μέλλον μου και τι συμβαίνει. Αν έχω μέλλον εδώ. Νομίζω ότι αν δεν είχα μέλλον δεν υπήρχε νόημα να μείνω φέτος. Δεν ήθελα επέκταση συμβολαίου, αλλά κάποιου είδους επικοινωνία για το τι συμβαίνει, αλλά δεν το πήρα. Δεν πήρα απάντηση, πέρα από ότι μένω και δεν επιτρέπεται να κοιτάξω προς άλλη ομάδα. Έχω άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο».

Για το αν η έλευση του Κέμπα Γουόκερ τον έκανε να σκεφτεί το μέλλον του:

«Όχι, δεν το νομίζω. Ήταν δύσκολο με τρεις γκαρντ πέρυσι, οπότε με τέσσερις μοιάζει αδύνατο, αλλά υποθέτω ότι θα βρούμε λύση. Θα έχουμε αρκετή πίεση. Δεν ξέρω τι θα συμβεί και πώς θα δουλέψει, αλλά έχει ενδιαφέρον. Θα είμαι χαρούμενος αν βοηθήσει και του αρέσει, επειδή έχει συνηθίσει να παίζει διαφορετικό μπάσκετ. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να νικήσουμε.

Είχα πολλές συζητήσεις με τον κόουτς. Ο κόουτς όμως δεν κάνει τις μεταγραφές εδώ όμως, δεν νομίζω ότι αυτός έκανε αυτή τη μεταγραφή. Θα πρέπει να βρει λύσεις μέσα στην χρονιά. Πέρυσι παίζαμε με 3 γκαρντ και συχνά μάρκαρα το αντίπαλο τριάρι, αλλά δεν είμαι καλός σε αυτό. Μάρκαρα παίκτες όπως ο Κλάιμπερν και ο Χεζόνια που είναι 2.03 μέτρα. Πήγαινα απλώς για το κλέψιμο.

Φέραμε τον Κέμπα και αξίζει να παίζει, κάτι που ίσως σημαίνει ότι θα μαρκάρω πάλι αντίπαλους σμολ φόργουορντ. Δεν είναι κάτι που θέλω να κάνω. Μπορώ να το κάνω για ένα διάστημα, όχι για ώρα αλλά έχουμε 4 γκαρντ που είναι κάτω από 1.92 μέτρα. Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι ο Κέμπα, αλλά είμαι ο μοναδικός πόιντ γκαρντ αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της προετοιμασίας λόγω απουσιών, κάτι που σημαίνει ότι θα παίζω 30 λεπτά στην preseason. Είμαι 33 χρονών, δεν μπορώ να το κάνω αυτό από τα 6 φιλικά. Έχω πολλές ερωτήσεις που δεν έπρεπε να έχω».

Για το αν τα δημοσιεύματα που τον συνέδεσαν με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό επηρέασαν πιθανή μεταγραφή του:

«Νομίζω ότι έχω κάποια αξία και όλοι ξέρουν τι θα γίνει όταν μπω στο παρκέ. Τι μπορώ να προσφέρω. Οι φήμες ίσως μπερδέψουν κάτι, οπότε αν υπάρχει μία φήμη ότι θες να πας στον Ολυμπιακό και θες να πας στην Ζάλγκιρις, μπορεί η Ζάλγκιρις να εκνευριστεί και να αποσύρει την προσφορά. Η αξία μου όμως μένει ίδια ανεξάρτητα από τις φήμες».

Για το αν τον προσέγγισε επιθετικά ο Παναθηναϊκός:

«Δεν ξέρω πόσο επιθετικός ήταν ο Παναθηναϊκός. Εγώ και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχουμε καλή σχέση και συζητάμε συχνά. Μπορεί να ρωτήσει για την κατάστασή μου και του είπα ότι δεν νομίζω ότι φεύγω, αλλά μένω.

Δεν ήταν συζήτηση, γιατί δεν με έβλεπα να πηγαίνω πουθενά. Δεν ξέρω πόσο επιθετική θεωρείται αυτή η προσέγγιση, γιατί μετά αλλάξαμε συζήτηση και μιλούσαμε για ιστορία και άλλα θέματα. Βασικά η συζήτηση σταμάτησε εκεί. Αν κάποια πράγματα ήταν διαφορετικά ίσως γινόταν μεγαλύτερη συζήτηση.

Έχω ακούσει φήμες ότι στον Αταμάν αρέσει το στυλ μου. Ο επόμενος Ιούνιος είναι πολύ μακριά όμως. Έχουμε δέκα μήνες μπροστά μας μέχρι το τέλος της σεζόν».

Για το πώς βρήκε τις κινήσεις του Παναθηναϊκού και αν έχει να τους στείλει κάποιο μήνυμα:

«Το μήνυμά μου για αυτούς είναι να έχουν υπομονή. Νομίζω ότι οι οπαδοί και οι ομάδες πιστεύουν ότι θα δουλέψουν όλα αμέσως και αν δεν γίνει αυτό θα έχουν πρόβλημα.

Αν όμως έχεις μία νέα ομάδα έπειτα από διαδοχικές σεζόν που έχτιζες από την αρχή, κάποια στιγμή πρέπει να το σταματήσεις αυτό, να κρατήσεις ένα γκρουπ παικτών και να δεις τι θα γίνει. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει το τέλειο παράδειγμα απέναντί τους με τον Ολυμπιακό, που κράτησε τους ίδιους παίκτες, δούλεψε μαζί τους και βρήκαν λύση.

Οι φίλοι, η ιδιοκτησία, οι προπονητές και οι GM της ομάδας πρέπει να έχουν υπομονή. Μπορεί να δουλέψει άμεσα, αλλά πιστεύω ότι με τους παίκτες που πήραν, ακόμα και αν δεν ξεκινήσει καλά η ομάδα πρέπει να δείξουν υπομονή μέχρι να βρεθούν ρόλοι. Ας περιμένουν μέχρι τον Φλεβάρη για να δουν όλα τα κομμάτια πριν πάρουν κάποιες αποφάσεις».

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0