Basket Talk

Σανλί: «Ο Σάρας και ο Αταμάν είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη»

Σανλί: «Ο Σάρας και ο Αταμάν είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη»
Ο Σερτάκ Σανλί σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ισπανικό μέσο μίλησε τόσο για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους όσο και για τον Εργκίν Αταμάν με τους οποίους έχει συνεργαστεί σε Μπαρτσελόνα και Αναντολού Εφές αντίστοιχα.

Μετά από την δίχρονη θητεία του στην Μπαρτσελόνα ο Σετρτάκ Σανλί επιστρέφει στην Τουρκία, αυτή τη φορά όχι για λογαριασμό της Εφές αλλά της Φενέρμπαχτσε.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ισπανικό «Relevo» έκανε λόγο μεταξύ άλλων για τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε, τον Εργκίν Αταμάν και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

«Ο Σάρας δεν έχει κακό χαρακτήρα, αν και έτσι φαίνεται. Ειλικρινά, αν το καλοσκεφτείς, όλοι οι προπονητές φαίνεται να έχουν κακή στάση, αλλά είναι πιο περίπλοκο. Τους βλέπεις εκεί, φαίνονται εξοργισμένοι στα time out… Τον γνώρισα και εκτός γηπέδου. Μπορώ να πω ότι έχει προσωπικότητα, δυνατό ταμπεραμέντο, αλλά κυρίως μεγάλη επιθυμία για νίκη.

Δεν κρύβει τίποτα γιατί θέλει να κερδίσει. Μας κάνει συνεχώς να βλέπουμε τα λάθη μας, ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε, επειδή πρέπει να αντιδράσουμε γρήγορα για να τα διορθώσουμε. Θέλει απλώς να παίζει και να κερδίζει στο μπάσκετ, αλλά είναι υπέροχος έξω.

Μιλάμε για δύο από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Αυτό με κάνει τυχερό τύπο. Ο Αταμάν και ο Σάρας είναι διαφορετικοί. Ο πρώτος δίνει περισσότερη ελευθερία. Και ο δεύτερος επίσης, αλλά χωρίς να φεύγει από το σύστημά του. Θα μπορούσα να μιλώ γι' αυτά όλη μέρα, γιατί δεν υπάρχουν σύντομες απαντήσεις για να τους ορίσω.

Ο Αταμάν έχει το σύστημά του αλλά το διαμορφώνει ανάλογα με το παιχνίδι και τους αντιπάλους. Ο Γιασικεβίτσιους κάνει τροποποιήσεις, αλλά ποτέ δεν εγκαταλείπει τη βασική του ιδέα/ Υπό αυτή την έννοια, είναι λιγότερο ευέλικτος.

Ένα πράγμα τους ενώνει: ο αριθμός των plays ή των επιλογών κατά τη διάρκεια των αγώνων και η εμμονική προετοιμασία της επίθεσης και της άμυνας».

Ακόμα, ο Σανλί ρωτήθηκε για το πρόωρο διαζύγιο της Μπαρτσελόνα με τον Νίκολα Μίροτιτς, αλλά δεν έδειξε μεγάλη διάθεση να μπει σε λεπτομέρειες επί του θέματος, αναφέροντας: «Δεν ξέρω αν το πρόβλημα ήταν τα χρήματα. Εξάλλου δεν είναι δική μου δουλειά. Φαντάζομαι ότι υπήρχαν πολλοί παράγοντες που μόνο αυτός και ο σύλλογος γνωρίζουν. Ειλικρινά, δεν γνωρίζω τα σχέδια της Μπάρτσα. Ούτε με νοιάζουν πια».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0