Basket Talk

Παπαθεοδώρου - Χρυσικόπουλος: Εγώ κι εσύ μαζί (σε 5η διαφορετική ομάδα)!

Παπαθεοδώρου - Χρυσικόπουλος: Εγώ κι εσύ μαζί (σε 5η διαφορετική ομάδα)!

«Λίνο, Λίνο μη φοβάσαι» ψιθυρίζει την τελευταία επταετία ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, σαν άλλος Νικόλας Άσιμος, στο αυτί του Λίνου Χρυσικόπουλου, με τους δυο τους να συνεργάζονται σε (5η!) διαφορετική ομάδα. Ένα ντουέτο που πάει… πακέτο.

Ολόκληρο - σχεδόν - το ελληνικό πεντάγραμμο θα μπορούσε να γραφτεί για το «μαζί» του Ηλία Παπαθεοδώρου με τον Λίνο Χρυσικόπουλο. Μία… κολόνια που κρατάει χρόνια και πιο συγκεκριμένα από τη σεζόν 2015-16 στην Κηφισιά. Εκεί πρωτοέσμιξαν επαγγελματικά, έδεσαν, ταίριαξαν, κούμπωσαν. Και καθ’ όπως φαίνεται από τότε, όπου πάει ο ένας παίρνει και τον άλλο μαζί του.

Στον Προμηθέα Πατρών είδαν στο πρόσωπο του Κορυδαλιώτη τεχνικού τον άνθρωπο που θα συνεχίσει την κληρονομιά του Μάκη Γιατρά. Στις ικανότητες, την τεχνογνωσία και την εμπειρία του Ηλία Παπαθεοδώρου θαρρούν οι άνθρωποι στην πρωτεύουσα της Αχαΐας πως έχουν βρει το… αντίδοτο για να «χτυπήσουν» την 3η θέση στην αρκετά απαιτητική, όπως φαίνεται και από τις κινήσεις των ανταγωνιστών (κυρίως ΑΕΚ και Περιστέρι), Basket League της περιόδου 2023-24.
image_18.jpg

Επιλέγοντας όμως τον 48χρονο κόουτς, διαλέγουν και τον Λίνο Χρυσικόπουλο, σαν φυσικό επακόλουθο. Οι δυο τους πάνε… πακέτο από την πρώτη τους συνεργασία το 2015-16, με ελάχιστες εξαιρέσεις και προσωποποιώντας στη σχέση τους την εμπιστοσύνη και τον αλληλοσεβασμό. Μαζί έχουν πανηγυρίσει, έχουν κλάψει, έχουν πονέσει έχουν χαρεί. Μαζί σήκωσαν και το Κύπελλο Ελλάδας το 2020 στα «Δύο Αοράκια» της Κρήτης με τη «Βασίλισσα».

Φιλαράκια, με την ακριβή σημασία της λέξης και όπως ερμηνεύουν στο μεταγλωττισμένο «Toy Story» οι Τζίμης Πανούσης και Αλκίνοος Ιωαννίδης, μπορεί να μην είναι και λόγω ρόλου, παρά ταύτα είναι πέρα για πέρα εμφανής η κοινή τους μοίρα. Και αυτή μόνο τυχαία δεν έρχεται.

Όλα ξεκίνησαν στην Κηφισιά. Ο Κερκυραίος φόργουορντ κατηφόρισε για πρώτη φορά στον επαγγελματικό του βίο στην πρωτεύουσα στα 23 του χρόνια για να τεθεί υπό τις οδηγίες του Ηλία Παπαθεοδώρου, σε ένα κάλεσμα που εξελίχθηκε σε συνεργασία ζωής.

kifissia.jpg

Ο ταλαντούχος Λίνος βοήθησε την ομάδα των βορείων προαστίων να τερματίσει στην άκρως ικανοποιητική 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα στην τρίτη και τελευταία - ελέω οικονομικών προβλημάτων - συμμετοχή της στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ. Και αν η συνύπαρξή τους στην Κηφισιά δεν μακροημέρευσε, υπήρξε η αφετηρία για το κοινό τους ταξίδι μετά την επιστροφή του Παπαθεοδώρου στην Ελλάδα (δοκίμασε την τύχη του στην Αστάνα του Καζακστάν).

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός, για χάρη του οποίου «ξέχασε» το νταμπλ στα ξένα και στην Πυλαία βρήκε ξανά τον Χρυσικόπουλο. Με «τιμονιέρη» τον Παπαθεοδώρου και εκ των πρωταγωνιστών τον Έλληνα φόργουορντ, ο «δικέφαλος του Βορρά» έπαιξε στην Ευρώπη και το BCL ενώ διεκδίκησε το Κύπελλο Ελλάδας του 2019 από τον Παναθηναϊκό.
ilias-papatheodorou-proponitis-basket-aek-17062019.jpg

Το step up στην καριέρα τους, τους έφερε στη «Βασίλισσα» του ελληνικού μπάσκετ, ΑΕΚ. Στους «κιτρινόμαυρους» έζησαν μεγάλες στιγμές, κατακτώντας αυτή τη φορά το Κύπελλο στο Ηράκλειο της Κρήτης (απέναντι στην νυν ομάδα τους με 61-57) και φτάνοντας μέχρι το τέλος του δρόμου στο BCL (ήττα από τη Μπούργος).

SUPER CUP / ̉ʑϓ ԅˉʏӠ/ Eʠ- Ё́ȇ́Ɋϓ (֙ԏÑVɁ: ȁ́ӇӠć̏ЏՋϓ / EUROKINISSI)

Το« μάρμαρο» ωστόσο των κακών εμφανίσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη την άνοιξη του 2021, έφεραν και την απομάκρυνση του πρώτου Έλληνα προπονητή που κατέκτησε κούπα με την ΑΕΚ μετά το 1970. Για μια σεζόν οι δρόμοι τους χωρίστηκαν, με τον Παπαθεοδώρου να γίνεται νησιώτης και τον Χρυσικόπουλο να παραμένει κάτοικος δυτικών προαστίων αλλά πιο χαμηλά στο χάρτη (Περιστέρι).
5035876.jpg

Μια χρονιά άντεξαν όμως μακριά ο ένας από τον άλλο, με τον 31χρονο πλέον Λίνο, να ακολουθεί μετά χαράς το… σάλπισμα του έμπειρου τεχνικού το περασμένο καλοκαίρι και να ξανασμίγουν στο «νησί των ιπποτών». Αφού συνεργάστηκαν για μία ακόμα φορά άψογα στη Ρόδο, πήραν τα… από κοινού μπογαλάκια τους και κατοικοέδρευσαν στην Πάτρα, συνεχίζοντας να βαδίζουν στα ίδια μονοπάτια και από την νέα περίοδο , σε 5η διαφορετική ομάδα. Κάτι σαν «όπου πας, θα ‘ρθω και εγώ» ένα πράγμα.

kolossos.jpg

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0