Basket Talk

EuroLeague: Όσα χιλιόμετρα κι αν τις χωρίζουν… η Μακάμπι διανύει τα περισσότερα!

EuroLeague: Όσα χιλιόμετρα κι αν τις χωρίζουν… η Μακάμπι διανύει τα περισσότερα!

Πόσα είναι άραγε τα χιλιόμετρα που θα πρέπει να διανύσει η κάθε ομάδα της EuroLeague τη σεζόν 2023-24; Ποια θα είναι η πιο «ξεκούραστη» και τι απόσταση χρειάζεται να καλύψουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός;

Με… αεροπλάνα και βαπόρια θα ταξιδεύουν και την επόμενη χρονιά οι ομάδες της EuroLeague, προκειμένου να φτάσουν στον επιθυμητό τους στόχο. Την κορυφή της Ευρώπης. Κι αν τα πλοία δε λογίζονται πια ως μεταφορικό μέσο που εξυπηρετεί τους συλλόγους αυτού του επιπέδου, το αντίστοιχο ιπτάμενο έχει καταγράψει πολλά χιλιόμετρα για τις μεταβιβάσεις τους.

Τα ταξίδια που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της σεζόν είναι πάρα πολλά. Τα 18 μέλη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης καλούνται να περάσουν αρκετές ώρες… πετώντας, ώστε να ανταπεξέλθουν στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Κάτι που ισχύει όλα τα χρόνια και θα συνεχίσει να υφίσταται και την αγωνιστική περίοδο που ακολουθεί.

eyrvligka.jpg

Ποια ομάδα, όμως, πρόκειται να ταλαιπωρηθεί περισσότερο από κάθε άλλη το 2023-24; Η απάντηση ακούει στο όνομα της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Ισραηλινοί θα χρειαστεί να διανύσουν συνολικά 70.351 χιλιόμετρα, σχεδόν 20.000 περισσότερα από τη δεύτερη Ζαλγκίρις (50.634 χλμ.)! Πραγματική ταλαιπωρία!

Αναφορικά με τους εκπροσώπους της Ελλάδας, βρίσκονται στη μέση του συγκεκριμένου πίνακα, με μικρή διαφορά μεταξύ τους. Ο Ολυμπιακός είναι στην 9η θέση, με 41.709 χιλιόμετρα, ενώ ο Παναθηναϊκός ακολουθεί 10ος, με 41.231 χλμ.

Η πιο… ευνοημένη από όλες μοιάζει να είναι η Βίρτους Μπολόνια, καθώς τοποθετείται στην τελευταία θέση. Απαιτείται να καλύψει απόσταση 31.543 χιλιομέτρων μέσα στη σεζόν, πράγμα που μεταφράζεται σε περίπου 40.000 λιγότερα από τη Μακάμπι!

Για να καταλάβουμε καλύτερα την… Οδύσσεια της ισραηλινής ομάδας, θα «ξοδέψει» ταξιδεύοντας μέσα στη χρονιά 6 ολόκληρες ημέρες και μία ώρα! Στην αντίπερα όχθη, οι Ιταλοί θα σπαταλήσουν 4 ημέρες και 4 ώρες.

Είναι πραγματικά μία ιδιαίτερα αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ της πρώτης και της τελευταίας θέσης στη συγκεκριμένη λίστα. Αν υπολογίσουμε μάλιστα το επίπεδο του ανταγωνισμού και της πίεσης που υπάρχει πια στη διοργάνωση, σίγουρα διαδραματίζει αρκετά σημαντικό ρόλο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις αποστάσεις και τους χρόνους που αντιστοιχούν σε κάθε ομάδα της EuroLeague για τη σεζόν 2023-24. Υπολογίστηκαν με βάση την απόσταση μεταξύ των κοντινότερων αεροδρομίων, αποκλειστικά για απευθείας πτήσεις, ενώ έχει ληφθεί υπόψιν το πρόγραμμα της νέας σεζόν.

Πηγή: lost gps

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0