Basket Talk

Με -2 βαθμούς και τιμωρία της έδρας κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός (video)

Με -2 βαθμούς και τιμωρία της έδρας κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός (video)

Σοβαρά επεισόδια διαδραματίστηκαν στο Κλειστό του ΟΑΚΑ  στον τέταρτο τελικό της Basket League μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, με σοβαρές κυρώσεις να περιμένουν τους «πράσινους».

Με το σκορ στο 63-35 υπέρ των Πειραιωτών, οι κροτίδες, τα αντικείμενα και τα μπουκάλια έπεφταν… βροχή πίσω από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο, γεγονός που έφερε την προσωρινή διακοπή του 4ου τελικού της Basket League και την εκκένωση του γηπέδου από τους φιλάθλους των «πράσινων» 2’ 46’’ πριν την λήξη της τρίτης περιόδου.

Πολλοί οπαδοί δεν συμμορφώθηκαν με αυτή την εντολή με αποτέλεσμα να μετατραπεί η κερκίδα των οργανωμένων σε πεδίο… μάχης με τα ΜΑΤ. Καθίσματα πετάγονταν στον αέρα και η αστυνομία αναγκάστηκε να παρέμβει.

Εν τέλει μερικές δεκάδες οπαδοί δεν αποχωρούσαν από το Κλειστό και συνέχισαν τα επεισόδια ώστε να αποφασιστεί από τους διαιτητές η οριστική διακοπή του αγώνα.

Ο πειθαρχικός κώδικας σε περίπτωση δημιουργίας επεισοδίων που περιλαμβάνουν ρίψεις αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο και οδηγούν στην αμετάκλητη διακοπή του αγώνα ορίζει βαρύτατες ποινές για την γηπεδούχο.

Συγκεκριμένα:

Αν τα επεισόδια γίνουν σε αγώνες της φάσης play offs, η ομάδα της υπαίτιας ΚΑΕ αποκλείεται αυτόματα από τους αγώνες της φάσης αυτής και προκρίνεται η αντίπαλος ομάδα ανεξάρτητα από τα μέχρι εκείνη τη στιγμή μεταξύ τους αποτελέσματα. Η αφαίρεση των δύο (2) βαθμών γίνεται από τη βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Επίσης επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από 35.000 έως 45.000 ευρώ.
Επιπρόσθετα, για εκτεταμένες συμπεριφορές βίας ή επεισοδίων που προκαλούν την οριστική διακοπή αγώνα ή τη μη έναρξη αυτού, επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) τουλάχιστον πέντε (5) αγωνιστικών και πρόστιμο τουλάχιστον 60.000 ευρώ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0