Basket Talk

Ψυχικό - Τρίτων 77-79 : Τα Σεπόλια πανηγυρίζουν την άνοδο στη Basket League!

Ψυχικό - Τρίτων 77-79 : Τα Σεπόλια πανηγυρίζουν την άνοδο στη Basket League!

Ψυχικό και Τρίτων αναμετρήθηκαν στον πρώτο ημιτελικό του Final Four της Elite League με την ομάδα των Σεπολίων να αναδεικνύεται η μεγάλη νικήτρια που κατοχυρώνει μία θέση στη Basket League από τη νέα σεζόν.

Το Final Four ξεκίνησε με το Ψυχικό και τον Τρίτωνα να σπάνε το… ρόδι στον πρώτο ημιτελικό και την ομάδα των Σεπολίων να πανηγυρίζει την άνοδο στη Basket League.

Ο Τρίτων υπενθυμίζουμε πως τελευταία φορά έπαιξε στην πρώτη κατηγορία την σεζόν 1978-1979 και τερμάτισε στην τελευταία θέση με ρεκόρ 0-26.

Η ομάδα των Σεπολίων ξεκίνησε πολύ δυναμικά με τον Μάρκους Μάγερς να βρίσκει εύκολα στόχο σε συνεργασία με τον Μιχάλη Καμπερίδη παίρνοντας και διψήφιο προβάδισμα (6-17). Το Ψυχικό με τη βοήθεια του Ρονάλντο Σεγκού και το τρίποντο του Παπανικολάου πλησίασε στον πόντο και πέρασε και μπροστά (23-22). Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Τρίτωνας έδειξε χαρακτήρα και πήρε απόσταση «ασφαλείας» αφήνοντας την ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα σταθερά πίσω.

Μετά την ανάπαυλα τα πράγματα συνεχίστηκαν με τον ίδιο ρυθμό. Με το τρίποντο του Νικόλα Παύλου το Ψυχικό κατάφερε και μείωσε στο καλάθι λίγο πριν την τελευταία κρίσιμη περίοδο που το παιχνίδι φάνηκε ιδιαίτερα σκληρό και ανταγωνιστικό. Ο Σεγκού ξέφυγε στον αιφνιδιασμό και έδωσε για πρώτη φορά μετά από το πρώτο ημίχρονο προβάδισμα στο Ψυχικό (62-61). Εκεί ήταν όμως ο Καμπερίδης για να τους «κόψει» τον αέρα με εύστοχο σουτ από τα 6.75 για το 62-64.

Ο Μανοΐλοβιτς έδωσε προβάδισμα με τρίποντο στην ομάδα των Σεπολίων (65-69) ξεσηκώνοντας τους φίλους του Τρίτωνα και φτάνοντας τους 29 πόντους. Από εκεί και μετά μέχρι να ακουστεί και ο ήχος του buzzer που θα σήμανε τη λήξη του αγώνα, ο Τρίτων διατηρούσε προβάδισμα που τον οδήγησε και στη μεγάλη νίκη - άνοδο!

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 38-45, 52-56, 77-79

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0