Basket Talk

Τενερίφη – Χάποελ Ιερουσαλήμ 68-69: Στον μεγάλο τελικό οι Ισραηλινοί (video)

Τενερίφη – Χάποελ Ιερουσαλήμ 68-69: Στον μεγάλο τελικό οι Ισραηλινοί (video)
Η Χάποελ Ιερουσαλήμ διαψεύδοντας όλα τα προγνωστικά απέκλεισε την πρώην πρωταθλήτρια του BCL, Τενερίφη, με 69-68 και ετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικό.
Το «Palacio de Deportes Jose Maria Martin Carpena» υποδέχεται το φετινό Final Four του BCL με το τζάμπολ να γίνεται μεταξύ της Τενερίφης και της Χάποελ Ιερουσαλήμ.
Η ομάδα του Αλεκσάνταρ Τζίκιτς πήγε κόντρα στις... προφητείες και άφησε εκτός τελικού την πρώην τροπαιούχο, Τενερίφη, αναμένοντας πια τον αντίπαλό της στον τελικό της Μάλαγα. Αυτό μάλιστα συνέβη με ανατροπή στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο φτάντοντας στο τελικό σκορ 68-69 βγάζοντας αντίδραση στην επιστροφή της Τενερίφης στην τελευταία περίοδο με μπροστάρη τον Κάρινγκτον.

Η περσινή κυπελλούχος, Τενερίφη, ξεκίνησε πατώντας σταθερά στο ματς και διατηρώντας ένα μικρό προβάδισμα με τη βοήθεια του Σερμαντίνι (17-11). Η δεύτερη περίοδος συνεχίστηκε με τον τρόπο που έληξε η πρώτη, αφού οι Ισπανοί διατήρησαν την υπεροχή τους. Οι Ισραηλινοί όμως δεν το έβαλαν κάτω και πίεσαν την Τενερίφη ισοφαρίζοντάς τη (02:47’ πριν τη λήξη του δεκαλέπτου) με τον Κάρινγκτον για το 26-26 και παίρνοντας μάλιστα και «κεφάλι» στο ματς με στεπ μπακ τρίποντο του Ράντολφ για το 30-34.



 Οι Ισραηλινοί με τα μεγάλα σουτ του Κάρινγκτον στο τρίτο δεκάλεπτο, έφτασαν τη διψήφια διαφορά (37-49) βάζοντας δύσκολα στους Ισπανούς. Ο Ντόρνεκαμπ με δύο τρίποντα μείωσε στους 2 (55-57, 35') κατά την τελευταία κρίσιμη περίοδο και έδωσε ώθηση στην Τενερίφη να αλλάξει το μομέντουμ ειδικά όταν ο Γκέρα της έδωσε το προβαδισμα με 59-58. Οι Ισπανοί έδειξαν τον χαρακτήρα του περσινού πρωταθλητή και επέστρεψαν στο ματς, όμως ο γκαρντ των Ισραηλινών, ο Κάρινγκτον με εύστοχο τρίποντο έφερε τη Χάποελ μπροστά στο σκορ (68-69). Η τελευταία επίθεση ήταν στα χέρια των τροπαιούχων με τον Φιλιπάλντο να σουτάρει από την περιφέρεια, αλλά τελικά να βρίσκει σίδερο χαρίζοντας έτσι το εισιτήριο για τον τελικό στην Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 30-34, 42-52, 68-69

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0