Basket Talk

Μονακό – Μακάμπι Τελ Αβίβ 97-86: Φτιάχνουν... βαλίτσες για Κάουνας οι Μονεγάσκοι και ετοιμάζονται για Ολυμπιακό!

Μονακό – Μακάμπι Τελ Αβίβ 97-86: Φτιάχνουν... βαλίτσες για Κάουνας οι Μονεγάσκοι και ετοιμάζονται για Ολυμπιακό!
Η Μονακό πανηγύρισε τη νίκη στο Game 5 κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 97-86 και πήρε το... χρυσό εισιτήριο του Final-4 του Κάουνας για πρώτη φορά στην ιστορία της, όπου και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Έντονη ήταν η δράση στο Game 5 ανάμεσα στη Μονακό και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ που έκρινε ποια ομάδα θα κερδίζει το πολυπόθητο εισιτήριο για το Final-4 του Κάουνας και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό. Αυτοί ήταν οι Μονεγάσκοι, όπου πανηγύρισαν τη νίκη που σήμαινε και την «παρθενική» τους παρουσία στους 4 της Euroleague.

Το Ματς

Ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος από την αρχή, με κάθε επίθεση να καταλήγει στο καλάθι και για τις δύο ομάδες. Η Μακάμπι ήταν εκρηκτική με τον εξαιρετικό Τζάρελ Μάρτιν που είχε σκοράρει ήδη 7 πόντους με σημαντική βοήθεια από τον εξίσου καθοριστικό Μπάλντγουιν για το 14-17. Ο Μάικ Τζέιμς με εύστοχο σουτ από τα 6.75 έφερε στα ίσα το ματς (17-17) 5’ πριν τη λήξη της περιόδου. Το υψηλό τέμπο του αγώνα συνεχίστηκε και κορυφώθηκε με το τρομερό κάρφωμα του Ντόντα Χολ, που προήλθε από ασίστ του Τζέιμς για το 24-24. Η Μακάμπι έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με εξαιρετική ευστοχία (7/8 δίποντα και 4/5 τρίποντα) και με τρίποντο του ΝτιΜπαρτολομέο πέρασε μπροστά με 26-33.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου το μομέντουμ έγειρε ξεκάθαρα προς τη μεριά των γηπεδούχων. Πέντε ολόκληρα λεπτά χρειάστηκαν για να καταφέρει να βάλει καλάθι η Μακάμπι με τη Μονακό να μετρά ένα σερί 15-0 (41-33) και τον Τζέιμς να έχει πάρει «φωτιά» σκοράροντας 19 πόντους σε μόλις τρία λεπτά. Ο Μπάλντγουιν ήταν αυτός που «ξεμπλόκαρε» τη Μακάμπι πλησιάζοντας στον πόντο (45-44) με τον Χίλιαρντ να ακολουθεί με καλάθι τριών πόντων βάζοντας τους Ισραηλινούς ξανά μπροστά για το 45-47.



Οι δύο ομάδες από εκείνο το σημείο και μετά πήγαιναν χέρι - χέρι στο σκοράρισμα, όμως λίγο πριν οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, ο Μπάλντγουιν χάνοντας δύο βολές και κάνοντας το λάθος οδήγησε στο κλέψιμο της Μονακό και το κάρφωμα του Ουατάρα για το 53-49.

Η γηπεδούχος, μετά την ανάπαυλα, συνέχισε στον ίδιο ρυθμό ακόμα κι αν η Μακάμπι κατάφερε να περιορίσει τον Τζέιμς κρατώντας τον άποντο. Οι φιλοξενούμενοι υπέπεσαν σε λάθη «χαρίζοντας» πόντους στους Μονεγάσκους για το 61-55. Με τα τρίποντα των ΝτιΜπαρτολομέο και Χίλιαρντ η ομάδα του κόουτς Κάτας ισοφάρισε το παιχνίδι (61-61). Σε ματς για γερά νεύρα εξελίχθηκε το παιχνίδι με διαδοχικά καλάθια τριών πόντων και από τις δύο ομάδες και το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια.

Με μικρή αστοχία οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο. Ο Ντιαλό με το τρομερό του κάρφωμα διατήρησε μπροστά την ομάδα του (74-71), όμως δεν κράτησε πολύ το προβάδισμα, αφού ο Μπάλντγουιν απάντησε άμεσα στην άλλη πλευρά του παρκέ για το 74-75. Ο Κόλσον συνέχισε το μομέντουμ των φιλοξενούμενων διεκδικώντας το επιθετικό ριμπάουντ και με εύστοχο σουτ από τα 6.75 έφερε το ματς στο 74-77.

Η Μονακό παίρνει... ανάσα λίγα λεπτά πριν ακουστεί η κόρν της λήξης του αγώνα με τον Λόιντ να μεταμορφώνεται στον παίκτη του δευτέρου ημιχρόμου και να σκοράρει 8 μαζεμένους πόντους φτάνοντας τους 21 για το 88-81. Ο Μπάλντγουιν έφερε τη διαφορά στους 5 πόντους (90-85), όμως ο Οκόμπο απάντησε άμεσα για το 92-85 δείχνοντας πως το Πριγκιπάτο αρνείται να χάσει. Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν διαδικαστικά για τη Μονακό που γιόρτασε την πρόκρισή της στο Final Four για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Τα δεκάλεπτα
: 26-33, 53-49, 72-70, 97-86

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0