Basket Talk

Παρτιζάν - Ρεάλ 78-85: Συγκινητικός Ταβάρες έστειλε τη σειρά σε Game 5 στη Μαδρίτη!

Παρτιζάν - Ρεάλ 78-85: Συγκινητικός Ταβάρες έστειλε τη σειρά σε Game 5 στη Μαδρίτη!

Άλλο ένα απίστευτο ματς έγινε μεταξύ Παρτιζάν και Ρεάλ, με τους Ισπανούς να παίρνουν τη νίκη και να μεταφέρουν τη σειρά στην έδρα τους, στη Μαδρίτη, όπου αναμένεται να πέσουν… κορμιά για ένα εισιτήριο στο Final-4 του Κάουνας. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Πάντερ, ενώ χωρίς τον Γκάμπριελ Ντεκ που τραυματίστηκε σοβαρά για τους «μερένχες», θα πρέπει να πορευτεί η Ρεάλ.

Συναρπαστικό φινάλε είχε η αναμέτρηση της Παρτιζάν με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Ισπανοί «πάτησαν» καλύτερα στο παρκέ της θορυβώδους, αλλά παράλληλα συγκινησιακά φορτισμένης «Stark Arena», λόγω του μακελειού που έγινε σε σχολείο του Βελιγραδίου, με 8 νεκρούς μαθητές και έναν φύλακα.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Έντι Ταβάρες που δεν είχε… αντίπαλο στη ρακέτα, ενώ μεγάλος άτυχος είναι ο Γκάμπριελ Ντεκ, ο οποίος 3 λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης τραυματίστηκε σοβαρά και χάνει το επόμενο παιχνίδι, στο WiZink Center.

Το ματς

Η Ρεάλ παρά τον εκκωφαντικό θόρυβο της Stark Arena επέβαλλε το ρυθμό της και έφτασε γρήγορα σε double score χάρις το δίποντο του Ουίλιαμς-Γκος (7-14) πριν το πρώτο τηλεοπτικό τάιμ άουτ. Η Παρτιζάν δεν πατούσε καλά στο παρκέ και ο Ομπράντοβιτς έγινε έξαλλος από νωρίς, όμως δεν άλλαξε κάτι στη ροή του παιχνιδιού με τη Ρεάλ να παίρνει «μαξιλαράκι ασφαλείας» 12 πόντων με τη λήξη της πρώτης περιόδου (15-27).

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πέτυχε 8 πόντους σε λιγότερο από 5 λεπτά και προσπάθησε να επαναφέρει τους Σέρβους στον αγώνα, όμως η Ρεάλ, παρόλο που δεν είχε τον Ταβάρες σε καλή μέρα, έβρισκε τους τρόπους να αντιμετωπίσει τους γηπεδούχους και ξέφυγε πάλι με διψήφιο αριθμό χάρις τον εξαιρετικό Χάνγκα (21-32, 12’). Ο Άντζουσιτς απάντησε με τρίποντο στο λέι-απ του Γιουλ για την πρώτη ισοπαλία στο ματς, 20’’ πριν μεταβούν οι ομάδες στα αποδυτήρια.

Η Παρτιζάν συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο ημίχρονο και πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα στον αγώνα, στο 25’ χάρις το καλάθι του Σμάιλαγκιτς (51-49), για να απαντήσει ο Έντι Ταβάρες με καλάθι και φάουλ (51-52). Οι Σέρβοι είχαν «σφυγμό» και ο Παπαπέτρου ήταν σε πολύ καλή μέρα, ευστοχώντας σε τρίποντο για το 54-52 (28’), ενώ τα ευχάριστα για τους γηπεδούχους ήταν το τρίτο φάουλ που υπέπεσε ο Ταβάρες, στα τελευταία δευτερόλεπτα του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, όμως ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ήθελε να… καθαρίσει το ματς, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 4 (72-76), στο 36’, για να απαντήσει ο συγκλονιστικός Ζακ ΛεΝτέι που σκόραρε τον 25ο του πόντο για το 74-46, 03:16 πριν το φινάλε. Παπαπέτρου και Μαντάρ αστόχησαν σε δίποντο και τρίποντο αντίστοιχα και ο ΛεΝτέι υπέπεσε στο 4ο φάουλ του, με τον Ουίλιαμς-Γκος να ευστοχεί και στις δυο βολές και τη Ρεάλ πλέον να έχει καθαρό προβάδισμα 6 πόντων (74-80).

Ο Μαντάρ έκλεψε τη μπάλα δύο φορές, ευστόχησε σε δίποντο και μετά ακολούθησε η -δίχως αμφιβολία- πιο περίεργη φάση της χρονιάς. Οι παίκτες της Ρεάλ προσπαθούσαν να επαναφέρουν τη μπάλα και ο Μαντάρ αλλοίωσε την προσπάθεια του Γκος να δώσει πάσα και η μπάλα μπήκε στο καλάθι για το 80-82! Στην αμέσως επόμενη φάση, η Ρεάλ αστόχησε σε τρίποντο, όμως ο Ταβάρες με συγκινητική προσπάθεια πήρε ένα «παλικαρίσιο» επιθετικό ριμπάουντ και έβαλε καλάθι και φάουλ, βάζοντας «ταφόπλακα» στα όνειρα των Σέρβων για ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 15-27, 27-18

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0