Basket Talk

Γκραν Κανάρια - Τουρκ Τέλεκομ 71-67: Οι Ισπανοί πανηγύρισαν το EuroCup μαζί με το εισιτήριο για την Euroleague

Γκραν Κανάρια - Τουρκ Τέλεκομ 71-67: Οι Ισπανοί πανηγύρισαν το EuroCup μαζί με το εισιτήριο για την Euroleague

Η Γκραν Κανάρια είναι η μεγάλη νικήτρια του EuroCup επικρατώντας της Τουρκ Τέλεκομ με 71-67 και εξασφαλίζοντας μία θέση στην Euroleague του χρόνου.

Στα Κανάρια νησιά διεξήχθη ο τελικός του EuroCup όπου η Γκραν Κανάρια υποδέχτηκε την Τουρκ Τέλεκομ. Πέρα από το τρόπαιο κρίθηκε και μία θέση στην Euroleague την επόμενη σεζόν (2023-2024).

Ως φαβορί ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι και το απέδειξαν με την έναρξη του ματς κάνοντας ένα σερί 6-0 απέναντι στην τουρκική ομάδα με τον Σλότερ και τον Νίκολας. Οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν το σκορ στο 4ο λεπτό του αγώνα (9-10) με σουτ από τα 6.75 του Τζόουνς. Η Γκραν Κανάρια δεν πτοήθηκε όμως και ξαναπήρε «κεφάλι» στο ματς με «ζεστό» τον Σλότερ εξασφαλίζοντας μία απόσταση ασφαλείας (24-18).

Μεγάλο ματς έκανε για τους γηπεδούχους ο Τζον Σούρνα ο οποίος έδωσε στην ομάδα του διψήφιο προβάδισμα που το διατήρησε ως το τέλος του ημιχρόνου. Η Τουρκ Τέλεκομ προσπάθησε να μειώσει με τον Μπουτέιγ αλλά δεν κατάφερε να «απειλήσει».

Μετά την ανάπαυλα η εικόνα του ματς δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα. Η Γκραν Κανάρια διατήρησε τη διψήφια διαφορά λειτουργώντας σωστά τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Αυτό κράτησε όμως ως το 8ο λεπτό της τρίτης περιόδου. Τότε οι Τούρκοι πήραν τα πάνω τους ροκανίζοντας το προβάδισμα με τον Σεστίνα στους 6 πόντους (61-55).

Η έναρξη της τελευταίας και καθοριστικής περιόδου πλήγωσε την Γκραν Κανάρια αφού η φιλοξενούμενη ομάδα μείωσε στους 4 πόντους με το «καλησπέρα» (61-57). Απάντησε με εύστοχο τρίποντο ο Ίνγκλς για το 64-57 και από εκείνο το σημείο και για 2:30’ παιχνιδιού καμία ομάδα δε μπορούσε να βάλει καλάθι. Το… ρόδι έσπασε ο Γιαγκμούρ για τους φιλοξενούμενους με σουτ από την περιφέρεια για το 64-60. Στην συνέχεια, ο Γκραν μείωσε στους δύο και το ματς έγινε «θρίλερ» κόντρα στην ροή του μέχρι εκείνη την στιγμή.

Οι σκληρές και πιεστικές άμυνες είχαν την τιμητική τους με τις δύο ομάδες να έρχονται αντιμέτωπες με την αστοχία τους. Σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο του αγώνα η γηπεδούχος έδειξε την ποιότητά της και διατήρησε το προβάδισμα που της χάρισε το τρόπαιο και το εισιτήριο στην Euroleague την επόμενη σεζόν.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 50-33, 61-55, 71-67

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ:

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0