Basket Talk

Ζάλγκιρις - Μπαρτσελόνα 66-77: «Σκούπισε» τους Λιθουανούς και προκρίθηκε στο Final Four!

Ζάλγκιρις - Μπαρτσελόνα 66-77: «Σκούπισε» τους Λιθουανούς και προκρίθηκε στο Final Four!

Κάνοντας τη «δουλειά» της η Μπαρτσελόνα… καθάρισε την σειρά με την Ζαλγκίρις (3-0) με σκορ 66-77 στο Κάουνας και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στο Final Four της Euroleague.

Η Μπαρτσελόνα έχοντας κάνει ό,τι έπρεπε στα παιχνίδια στο Παλάου Μπλαουγκράνα με την σειρά στο 2-0 υπέρ της πήγε στο Κάουνας για να την «καθαρίσει». Η Ζάλγκιρις ήταν δεδομένο πως δεν θα κατέθετε τόσο εύκολα τα όπλα και θα ήθελε να δώσει παράταση στα play offs, όμως δεν τα κατάφερε. Οι «Μπλαουγκράνα» κατάφεραν να διατηρήσουν τον έλεγχο καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και πανηγύρισαν τη μεγάλη τους πρόκριση στο Final Four της Λιθουανίας.

Το ματς

Με τους γηπεδούχους να ξεκινάνε με μόλις 1/11 σουτ, η Μπαρτσελόνα βρήκε τον χώρο να πάρει προβάδισμα (3-11) ειδικά με τον «ζεστό» Γιαν Βέσελι που συνέχισε στο τρίτο παιχνίδι από το σημείο που είχε σταματήσει στο δεύτερο (26 πόντοι). Τα λάθη των φιλοξενούμενων (8) έδωσαν την ευκαιρία στην Ζάλγκιρις να κάνει ένα σερί 7-0 και να πλησιάσει στο τρίποντο (10-13).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ανέκτησε τη διαφορά της, όμως η Ζάλγκιρις βρήκε τον τρόπο να πλησιάσει με τον Ίγκνας Μπραζντέικις και να πάρει για πρώτη φορά «κεφάλι» στο ματς με τον Τόμας Ντίμσα για το 19-17. Οι φίλοι των γηπεδούχων ώθησαν με τον τρόπο τους την ομάδα δημιουργώντας φανταστική ατμόσφαιρα στο Ζαλγκίριο Αρένα, ώστε να φτάσει στο 24-19 στο 16ο λεπτό. Με εύστοχο τρίποντο του Αμπρίνες και με τον Μίροτιτς να ακολουθεί κι αυτός από τα 6.75 η Μπαρτσελόνα πέρασε ξανά μπροστά (24-25) δύο λεπτά πριν οι ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Μετά την ανάπαυλα, η Ζάλγκιρις ξεκίνησε πιο πιεστικά με τους καθοριστικούς Λαουρίνας Μπιρούτις και Λούκας Λεκαβίτσιους φτάνοντας στον πόντο στο 30-31. Η Μπαρτσελόνα δεν πτοήθηκε και ανέβασε τον ρυθμό της με τον Σατοράνσκι να έχει πάρει «φωτιά» σκοράροντας 10 πόντους μόνο σ’ αυτό το δεκάλεπτο όπου είχε ξεκάθαρα το πάνω χέρι. Ο Μάικ Τόμπι σκόραρε τρία συνεχόμενα τρίποντα για το 43-56 με την περίοδο να κλείνει με το φοβερό σουτ του Λεκαβίτσιους κρατώντας… ζωντανή την Ζάλγκιρις.

Με αυτή την ώθηση που πήρε η ομάδα του κόουτς Μακσβίτις έτρεξε ένα σερί 10 αναπάντητων πόντων για το 55-63. Ο Γιαν Βέσελι ήταν εκείνος που έβαλε τέλος σ’ αυτό το σερί κάνοντας τους «Μπλαουγκράνα» να ανακτήσουν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα που τους οδήγησε στη μεγάλη νίκη-πρόκριση στο Final Four.

Τα δεκάλεπτα: 10-13, 26-29, 48-61, 66-77

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0