Basket Talk

Παρτιζάν – Ρεάλ Μαδρίτης 80-82: Ταβάρες και Ουίλιαμς-Γκος κράτησαν ζωντανή τη «Βασίλισσα»

Παρτιζάν – Ρεάλ Μαδρίτης 80-82: Ταβάρες και Ουίλιαμς-Γκος κράτησαν ζωντανή τη «Βασίλισσα»

Στο Game 3 του… ζευγαριού της χρονιάς, η Ρεάλ Μαδρίτης απέδειξε ότι είναι εδώ, κερδίζοντας μέσα στην ασφυκτικά γεμάτη «Stark Arena» την Παρτιζάν με 80-82, έχοντας σε δαιμονιώδη κατάσταση τους Ταβάρες και Ουίλιαμς-Γκος, μειώνοντας σε 2-1 τη σειρά!

Στο ματς που περίμενε με ανυπομονησία ολόκληρος ο μπασκετικός πλανήτης, λόγω των επεισοδίων που έγιναν στο παρκέ του «WiZink Center», μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, η Ρεάλ πήρε τεράστια νίκη και μείωσε σε 2-1 τη σειρά.

Ο Έντι Ταβάρες επέστρεψε στη δράση μετά τον τραυματισμό του και μαζί με τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος ήταν οι καλύτεροι παίκτες από την ομάδα του Τσους Ματέο. Ο ψηλός των «μερένχες» με… 1.5 πόδι, έσπασε ρεκόρ καριέρας σε πόντους (26), ενώ μάζεψε 11 ριμπάουντ και έκανε 3 κοψίματα. Από την άλλη, ο Ουίλιαμς-Γκος έβαλε το σημαντικότερο τρίποντο του αγώνα, 24 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, με το οποίο η Ρεάλ ξέφυγε στο +3!

Το ματς

Με την ώθηση του κόσμου της, η Παρτιζάν ξεκίνησε πολύ δυναμικά, με 12-0 σερί, μέχρι να… σπάσει το ρόδι ο Ουίλιαμς-Γκος στο 3’. Οι Μαδριλένοι με επιμέρους σκορ 7-0 «μπήκαν» στον αγώνα, όμως οι Σμάιλαγκιτς και Μαντάρ μπήκαν στα… παπούτσια των Πάντερ και Λεσόρ με 8 και 9 πόντους αντίστοιχα.

Η Ρεάλ στο δεύτερο δεκάλεπτο πήρε τα… πάνω της, καθώς ο Ματέο εκμεταλλεύτηκε το χαμηλό σχήμα που χρησιμοποίησε ο Ομπράντοβιτς, με το θηρίο Ταβάρες, στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό, να κάνει… πάρτι στην «ασπρόμαυρη» ρακέτα. Οι «μερένχες» μείωσαν στους 5 και ο Έντι Ταβάρες έβαλε 5 αναπάντητους πόντους παίζοντας καθοριστικό ρόλο στο να αλλάξει το μομέντουμ του αγώνα, καθώς οι φιλοξενούμενοι μετέβησαν στα αποδυτήρια με επιμέρους σκορ στη δεύτερη περίοδο 16-26.

Χέρι-χέρι πήγαιναν Ρεάλ και Παρτιζάν καθόλη τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου και όλα κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά. Ο Ταβάρες έβαλε τον 26ο πόντο του για να ισοφαρίσει, 77 όλα με 2’ να απομένουν για τη λήξη του αγώνα. Το απίστευτο τρίποντο του Ουίλιαμς – Γκος, 24.8’’ πριν το φινάλε έβαλε μπροστά τη «Βασίλισσα» με 3 πόντους και έκριναν το ματς, παρά τις όποιες προσπάθειες των παικτών του «Ζοτς».

Τα δεκάλεπτα: 32-19, 16-26, 15-21, 17-16

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0