Basket Talk

ΠΑΟΚ - Προμηθέας Πατρών 81-78: «Μέγας» Φράνκε τον έστειλε στα ημιτελικά!

ΠΑΟΚ - Προμηθέας Πατρών 81-78: «Μέγας» Φράνκε τον έστειλε στα ημιτελικά!
Το... θρίλερ της Θεσσαλονίκης είχε θριαβευτή και αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ. Ο «δικεφάλος του Βορρά» έκανε τα εύκολα δύσκολα (προηγήθηκε μέχρι και με +16 στο πρώτο ημίχρονο), είδε τον Προμηθέα να επιστρέφει και να παίρνει... κεφάλι δύο λεπτά πριν το φινάλε, όμως είχε τον Χαντς παρόντα στα κρίσιμα. Φοβερός και τρομερός ο Φράνκε (31π.), δεν έφταναν οι Κάουαν και Τόμασον για τους Πατρινούς.
Η πιο συγκλονιστική σειρά των προημιτελικών της Basket League λαβε τέλος και συνέβη με τρόπο... χιτσκοκικό. Η διαφορά μεταξύ ΠΑΟΚ και Προμηθέα Πατρών (τερμάτισαν στις θέσεις 4-5 της κανονικής διάρκειας) ήταν μικρή και στο παρκέ αποτέλεσε ο «καθρέφτης». Νικητής στο τέλος ωστόσο είναι μόνο ένας και αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Τακιανού μπορεί να έφτασαν στα πρόθυρα επικής... αυτοκτονίας (προηγήθηκαν και με +16 στο πρώτο ημίχρονο και δύο λεπτά πριν το φινάλε ήταν πίσω στο σκορ) ωστόσο στο τέλος έσωσαν την παρτίδα (81-78) και προκρίθηκαν στα ημιτελικά των playoffs. Εκεί τους περιμένει ήδη ο Ολυμπιακός.

ΤΟ ΜΑΤΣ
Σε σουτ από απόσταση και υψηλά ποσοστά οι μεν (ΠΑΟΚ) και προσπάθειες εντός πεδιάς (Προμηθέας) οι δε, στηρίχθηκαν επιθετικά οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Ο Κάουαν ήταν ο κύριος εκφραστής των προσπαθειών των Πατρινών (7π.) που έδειξαν από την αρχή ότι θα αποτελέσουν και πάλι τον... κακό βραχνά των «ασπρόμαυρων».

Η δεύτερη περίοδος είχε δύο πρόσωπα. Αρχικώς οι πάικτες του ΠΑΟΚ έδειχναν ασταμάτητοι, χτίζοντας σιγά σιγά διαφορά. η οποία έφτασε μέχρι και στο +16 (46-30, 17') με τον Φράνκε. Από εκεί και πέρα όμως ο Προμηθέας έδειξε τα... δόντια του. Οι Πατρινοί έτρεξαν ένα περιμέρους 12-1 και μάζεψαν τη διαφορά μέχρι την ανάπαυλα (47-42).

Με σκαμπανεβάσματα συνεχίστηκε και η τρίτη περίοδος με τον Πόλι να «κουβαλά» τον ΠΑΟΚ (9 π.). Ωστόσο οι πάικτες του Χριστόπουλου δεν έλεγαν να τους αφήσουν σε ησυχία ακόμα και αν έπρεπε να επιστρέψουν πάλι από το -7 (64-57).

Η λειψυδρία των πρώτων λεπτών της τελευταίας και κρίσιμης περιόδου επωφέλησε τους φιλοξενούμενους, οι οποίο μείωσαν με τρίποντο του Τσαϊρέλη στους 4 (64-61). Το τρίποντο του Τσιακμά και το λεί απ του Man of The Match, Γιανίκ Φράνκε, διαμόρφωσε το 69-61 με τη συνέχεια να ανήκει στους Πατρινούς.

Ο Προμηθέας εκμεταλλεύτηκε τα... παιδικά λάθη του ΠΑΟΚ και πέρασε μπροστά με 70-69 στο 36' με τον Κάουαν πρωτεργάτη. Ο Αμερικανός είχε και πάλι τη λύση για το 73-74, λιγότερο από δύο λεπτά για το φινάλε με τον Χαντς ωστόσο να ευστοχεί σε τρίποντο-μαχαιριά από τα 8 μέτρα και να δίνει το προβάδισμα στον «δικέφαλο».

Το φάουλ του Μουράτου έστειλε τον συγκινητικό Ολλανδό στις βολές στα 14.3" κι εκείνος με 1/2 έκανε το 77-74. Ο Τόμασον έπραξε το ίδιο για το 77-75 ενώ ο Γιανίκ Φράνκε με ένα ζευγάρι βολών «κλείδωσε» τη νίκη-πρόκριση του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά.

Τα Δεκάλεπτα: 23-21, 47-42, 64-57, 81-78

Δείτε το Στατιστικό του Αγώνα ΕΔΩ:


Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0