Basket Talk

Ολυμπιακός: Στην κορυφαία του σεζόν έχει επιτρέψει επιστροφές που έμοιαζαν απίθανες!

Ολυμπιακός: Στην κορυφαία του σεζόν έχει επιτρέψει επιστροφές που έμοιαζαν απίθανες!

Το τετριμμένο «κανένας αγώνας δεν τελειώνει πριν ακουστεί η χοντρή κυρία» βίωσε με την αρνητική του έννοια ο Ολυμπιακός στο Game 2 με τη Φενέρμπαχτσε. Και η αλήθεια είναι ότι ακόμα και την τρέχουσα περίοδο που ώρες ώρες μοιάζει από… άλλο πλανήτη, δεν εντρύφησε - όπως αποδείχθηκε - όσο θα έπρεπε στις ήττες από Βαλένθια και Βιλερμπάν.

Σχετικά Άρθρα

Πολύ λίγα παθήματα υπέστη η φετινή, ροκ μπαλάντα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο δρόμος που χάραξε καθόλη τη διάρκεια της κανονικής διάρκειας ήταν σταθερά ανοδικός και ενίοτε μοναχικός. Ο Ολυμπιακός των 34 στροφών τερμάτισε στην κορυφή του μαραθωνίου παίζοντας στο μεγαλύτερο διάστημά του και κατά μέσο όρο το καλύτερο μπάσκετ της σεζόν. Οι παίκτες του κυριάρχησαν στις περισσότερες των στατιστικών κατηγοριών (Βεζένκοφ πρώτος σκόρερ και κορυφαίος στο PIR, Ουόκαπ πρώτος στα κλεψίματα και από τους καλύτερους στις ασίστ, όπως και ο Σλούκας) όμως αυτά είναι απλώς αριθμοί που έως ένα βαθμό πήγαν… περίπατο το βράδυ της Παρασκευής (28/4).

Σε καμία περίπτωση δεν χάθηκε καμία πρόκριση μιας και στην εξίσωση υπάρχει η ομάδα που… άλωσε την Ισπανία, περνώντας πανηγυρικά και από την Κωνσταντινούπολη (κόντρα στη Φενέρ) στην κανονική διάρκεια. Απλώς οι προσδοκίες που είχε δημιουργήσει αυτό το σύνολο παικτών και μετά το Game 1, δεν προμήνυαν μία τέτοια εξέλιξη. Πολλώ δε μάλλον όταν στο 11’, ο φωτεινός πίνακας στο ΣΕΦ έδειχνε 26-10 με το καλάθι του Μπολομπόι.
5872846.jpg

Η συνέχεια ήταν όμως διαφορετική και σε αυτό οφείλονται δύο παράγοντες. Αφενός μεν η άμυνα της Φενέρμπαχτσε που «μπλόκαρε» τα ερυθρόλευκα ατού σε συνδυασμό με την επιθετική της διαύγεια στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο. Αφετέρου δε ο… βιαστικός εαυτός του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες ήθελαν να αποκτήσουν το λεγόμενο «μαξιλαράκι ασφάλειας» στο δρόμο για το Κάουνας και να πάνε στην Πόλη για να τελειώσουν τη δουλειά. Ένα φαινόμενο που το πλήρωσαν με break και ένα… έργο το οποίο ακόμα και φέτος, στην ομολογουμένως εντυπωσιακή χρονιά που πραγματοποιούν, το έχουν ξαναδεί.

Οι «ερυθρόλευκοι» επέτρεψαν στη Φενέρμπαχτσε να επιστρέψει από μία κατάσταση που έμοιαζε… σκοτωμένη. Για τρίτη φορά μέσα στην ίδια αγωνιστική περίοδο, οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού γύρισαν τουλάχιστον από το -16, όσες δηλαδή το είχαν καταφέρει και όλα τα προηγούμενα χρόνια με αφετηρία τη χρονιά 2007.
5872826.jpg

Το... μισοάδειο ποτήρι το έζησε και το βράδυ της 4ης Νοεμβρίου στο ίδιο γήπεδο. Και τότε έδειχναν οι Πειραιώτες ότι θα κάνουν περίπατο (προηγήθηκαν και με 53-37 στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου) ωστόσο η Βαλένθια είχε άλλα σχέδια. Ότι δηλαδή συνέβη και περίπου 40 μέρες μετά. Οι πάικτες του Μπαρτζώκα έκαναν... παρέλαση μέχρι την ανάπαυλα στο Αστρομπάλ (47-31) παρόλα αυτά στο δεύτερο ημίχρονο του ματς με την Βιλερμπάν δεν μπήκαν ποτέ στο παρκέ, γνωρίζοντας την ήττα ακραιφνώς με 77-75.

Το ηθικό δίδαγμα της συνθήκης λοιπόν είναι σαφές. Κανένα παιχνίδι ανεξαρτήτως αντιπάλου δεν τελειώνει πριν το τελικό σφύριγμα. Όσο δύσκολα, επίπονα και με μόχθο «χτίζει» μια ομάδα σερί, ρεκόρ και διαφορές στο μπάσκετ, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να δει το… νόμισμα από την άλλη του πλευρά. Και ακριβώς για το λόγο αυτό, όσο «μπιστάει η σπυριάρα» τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται λήξαν.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0