Basket Talk

Μονακό - Μακάμπι 86-74: Έφερε τη σειρά σε ισορροπία με… 33άρη Λόιντ

Μονακό - Μακάμπι 86-74: Έφερε τη σειρά σε ισορροπία με… 33άρη Λόιντ

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Μονακό και έφερε τη σειρά σε απόλυτη ισορροπία, κερδίζοντας τη Μακάμπι με 86-74. Παρόλα αυτά, οι Ισραηλινοί έχουν το πάνω χέρι, λόγω του break που πραγματοποίησαν την Τρίτη (25/04), καθώς η σειρά μεταφέρεται στο… καυτό «Γιαντ Ελιάου»!

Ισοφάρισε τη σειρά η Μονακό με καταπληκτική εμφάνιση και μπροστάρη τον Τζόρνταν Λόιντ, που πέτυχε 33 πόντους! Οι γηπεδούχοι σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετικοί, δεν έχασαν… δευτερόλεπτο το προβάδισμα και έφτασαν με σχετική άνεση στη νίκη.

Οι Ισραηλινοί μπορεί να ηττήθηκαν αλλά εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο στη σειρά, καθώς τα επόμενα δυο παιχνίδια θα διεξαχθούν στο Γιαντ Ελιάου και η ομάδα του Κάτας έχει στα υπέρ της, πλην του κόσμου της, το break που έκανε στο Σαλέ Γκαστόν Μεντεσάν την Τρίτη (25/04).

Η γηπεδούχος Μονακό ξεκίνησε με 11-0 με 2 τρίποντα του Ουαταρά και 5 πόντους από τον Τζόρνταν Λόιντ. Οι φιλοξενούμενοι υπέπεσαν σε αρκετά λάθη και ήταν άστοχοι στα πρώτα τρία λεπτά του ματς, με αποτέλεσμα οι Μονεγάσκοι να πάρουν από νωρίς ένα μικρό προβάδισμα.

Ο Λορένζο Μπράουν «έσπασε» το ρόδι για τη Μακάμπι που βρήκε τα πατήματά του και με τη βοήθεια του συνήθη υπόπτου Μπάλντουιν σκόραραν 8 σερί πόντους. Με τον Λόιντ να μετρά ήδη 9 πόντους κατά την πρώτη περίοδο η Μονακό είχε σταθερό προβάδισμα (18-13).

Ο Ρόμαν Σορκιν τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο μ' ένα ασύλληπτο μπλοκ στον Ντόντα Χολ και ξεκίνησε το δεύτερο με τρίποντο βάζοντας τη Μακάμπι μπροστά στο παιχνίδι για πρώτη φορά (22-23). Μ' ένα γρήγορο επιμέρους σερί 9-0 η Μονακό πήρε ξανά τον έλεγχο του αγώνα με την πολύτιμη βοήθεια του Οκόμπο (33-26).

Η ομάδα του Όντεντ Κάτας γύρισε το μομέντουμ υπέρ της ισοφαρίζοντας το ματς (33-33), όμως το σύνολο του του Σάσα Ομπράντοβιτς πήρε το προβάδισμα πριν την ανάπαυλα με τον Λόιντ να έχει πάρει «φωτιά» και να σημειώνει 5 πόντους σε 34 δευτερόλεπτα για το 42-37, με τη Μακάμπι να πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με σκορ 42-41.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι το προβάδισμα, ενώ έφτασαν να προηγούνται μέχρι και με 17 πόντους στο 31’ (73-56). Το μόνο που κατάφεραν οι Ισραηλινοί ήταν να μειώσουν στους 8, με ένα επιμέρους σκορ 8-0 (78-70, 36’) όμως τα τελευταία λεπτά του αγώνα απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 42-41, 67-54, 86-74

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0