Basket Talk

Μονακό – Μακάμπι 67-79: Η «βαριά φανέλα» μίλησε και οι Ισραηλινοί έκαναν το break και το 1-0!

Μονακό – Μακάμπι 67-79: Η «βαριά φανέλα» μίλησε και οι Ισραηλινοί έκαναν το break και το 1-0!

Μεγάλη εμφάνιση από την Μακάμπι που έκανε break στο Πριγκιπάτο με 67-79 και παράλληλα ένα πολύ σημαντικό βήμα για το Final-4 της EuroLeague!

Στην πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων στο πλαίσιο των playoffs της EuroLeague στο Σαλέ Γκαστόν Μεντεσάν, όπου οι Ισραηλινοί είχαν την υποστήριξη των φιλάθλων τους, η Μακάμπι πήρε «διπλό» και πηγαίνει στο Γιαντ Ελιάου για να… τελειώσει τη Μονακό.

Πάτησε… γκάζι η ομάδα του Όντεντ Κάτας στο δεύτερο ημίχρονο και αιφνιδίασε τους Μονεγάσκους, που ήταν ιδιαίτερα άστοχοι και δεν μπορούσαν να πάρουν… κεφάλι στο σκορ στο β’ μέρος!

Το ματς

Τζέιμς και Κόλσον οδήγησαν τις ομάδες τους, σε αυτό το -κατά τ’ άλλα- νευρικό ξεκίνημα από τις Μονακό και Μακάμπι. Ο Αμερικανός σταρ των γηπεδούχων στην πρώτη περίοδο είχε σκοράρει ήδη 8 πόντους ενώ έκλεισε την πρώτη περίοδο με buzzer beater εκτός ισορροπίας. Από την άλλη, ο γκαρντ των Ισραηλινών μετρούσε ήδη 7 με 2/2 τρίποντα.

Η Μακάμπι στο δεύτερο ημίχρονο γύρισε τον διακόπτη και έπαιξε καταπληκτικό μπάσκετ, με ενέργεια και πέρασε μπροστά, μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους να φέρουν το παιχνίδι σε ισορροπία. Η Μονακό είχε τραγικά ποσοστά στο τρίποντο, στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν και οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την επιθετική της ανομβρία, φτάνοντας μέχρι και στο +12 στο 26’ με τρίποντο του Χίλιαρντ (45-57).

Η ομάδα του Κάτας, με καταπληκτικούς Μπόλντουιν και Κόλσον έφτασε και στο +16 στο τελευταίο δεκάλεπτο (50-66) και έπειτα η Μονακό έδειξε ότι έχει ακόμη… σφυγμό, χωρίς όμως αυτό να είναι αρκετό για να την οδηγήσει στη νίκη.

Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς ήταν απογοητευτική στο τρίποντο, οι Οκομπό, Τζέιμς, Λόιντ δεν έδωσαν το κάτι παραπάνω και όσο κι αν η Μακάμπι έστελνε τη Μονακό στις βολές, τόσο εκείνη σπαταλούσε τις ευκαιρίες της πριν καταρρεύσει στην τέταρτη περίοδο.

Θυμίζουμε πως ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Final Four τον νικητή του Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0