Basket Talk

Περιστέρι – ΑΕΚ 87-73: Δια «χειρός» Ντένμον η πρώτη νίκη στα play offs (video)

Περιστέρι – ΑΕΚ 87-73: Δια «χειρός» Ντένμον η πρώτη νίκη στα play offs (video)
Το Περιστέρι πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στα φετινά play offs της Basket League κόντρα στην ΑΕΚ με 87-73 που προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού, αλλά δεν τα κατάφερε.

Το Περιστέρι έχοντας το πλεονέκτημα έδρας, αφού τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας, υποδέχτηκε την ΑΕΚ στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» για τον εναρκτήριο αγώνα των play offs της Basket League.

Ως ντέρμπι ξεκίνησε το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα με την φιλοξενούμενη ΑΕΚ να «μπαίνει» δυναμικά στο ματς μ’ ένα γρήγορο 0-5 από τον Μπρίντον Λεμάρ και τον Ακίλ Μίτσελ και το Περιστέρι να βρίσκει αμέσως τις απαντήσεις που χρειαζόταν. Αν η πρώτη περίοδος είχε όνομα αυτό θα ήταν Μάρκους Ντένμον, ο οποίος σκόραρε 18 πόντους στα πρώτα δέκα λεπτά του παιχνιδιού φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και τους 14 πόντους (27-13).

Η ΑΕΚ στο τέλος της πρώτης περιόδου είχε «κολλήσει» επιθετικά και δεν έβρισκε τον παίκτη που θα την ξεκλειδώσει. Ο Αλεξέι Ραντάνοβ στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ο παίκτης που «τα έκανε όλα και συνέφερε» για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, αφού βρισκόταν παντού σε άμυνα και επίθεση με την διαφορά να φτάνει στους 18 πόντους (43-25).

 Ο Δημήτρης Φλιώνης ήταν αυτός που έκανε το step up για τους «κιτρινόμαυρους» που ήταν ιδιαίτερα άστοχοι άστοχοι, κυρίως από τη γραμμή των βολών, σημειώνοντας 13 πόντους σε όλο το πρώτο μέρος και μειώνοντας το προβάδισμα του Περιστερίου στους 8 πόντους (49-41).

Μετά την ανάπαυλα, η ομάδα του Ηλία Καντζούρη μείωσε πολύ γρήγορα τη διαφορά 10 πόντων μόλις στο καλάθι (56-54) με το επιθετικό κρεσέντο του Πιέρ Οριόλα και του Κένι Ουίλιαμς, ο οποίος έφτασε την «Ένωση» στην ισοφάριση (56-56) και με τρίποντο την έβαλε μπροστά στο ματς για πρώτη φορά μετά την πρώτη περίοδο (56-59). Το Περιστέρι αντέδρασε με τον Ιάν Χάμερ για να βρεθεί ξανά μπροστά στην εκπνοή της τρίτης περιόδου με 64-63 και το παιχνίδι να ξαναγίνεται ντέρμπι.

Η τελευταία περίοδος ήταν πολύ ανταγωνιστική με τους γηπεδούχους να διατηρούν ένα προβάδισμα ασφαλείας (72-65) με την πολύτιμη βοήθεια του Δημήτρη Μωραϊτη και του Σίλβεν Φρανσίσκο, το οποίο έγινε και διψήφιο με τον Μίρο Μπίλαν (78-65).

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε και έτσι το Περιστέρι πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στα play offs και ο Βασίλης Σπανούλης τη δική του πρώτη νίκη ως προπονητής σε αυτά.

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 51-41, 64-63, 87-73

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0