Basket Talk

Οι κόντρες του ΛεΜπρον Τζέιμς: Ο «βασιλιάς» και οι… ανυπότακτοι υπήκοοί του

Οι κόντρες του ΛεΜπρον Τζέιμς: Ο «βασιλιάς» και οι… ανυπότακτοι υπήκοοί του

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ως ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών που βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο, δεν έχει ξεφύγει από επίδοξους αντιπάλους που θέλουν να του «κλέψουν» λίγη από τη δόξα του.

Από το 2003 που στα 18 του χρόνια ο ΛεΜπρόν Τζέιμς μπήκε στον φανταστικό κόσμο του NBA κυριαρχεί στη λίγκα και ως παίκτης και ως προσωπικότητα. Φαίνεται πως ανά διαστήματα μέσα σ’ αυτά τα 20 χρόνια πολλοί παίκτες (και όχι μόνο) θέλουν να γίνουν μέρος του θρύλου του «βασιλιά» και να μπουν στην ίδια πρόταση μαζί του.

Με αφορμή την πιο πρόσφατη διαμάχη του ΛεΜπρόν με τον Ντίλον Μπρουκς των Μέμφις Γκρίζλις που λαμβάνει χώρα στον πρώτο γύρο των play off της Δυτικής Περιφέρειας θυμόμαστε άλλες ένθερμες στιγμές του «βασιλιά» στο παρκέ.

Λανς Στέφενσον: Το «φύσημα» είναι από τις πιο γνωστές στιγμές στην ιστορία του NBA, όμως αυτή η θρυλική κόντρα μας έχει χαρίσει επικά στιγμιότυπα με υποκινητή κατά κύριο λόγο τον Στίβενσον από το 2012.

Χοακίμ Νόα: Ο Νόα ίσως και να είχε την πιο διαρκή κόντρα με τον 4 φορές πρωταθλητή. Πίσω στο μακρινό 2009 αφορμή για τη μεταξύ τους διαμάχη ήταν η αντίδραση- πρόκληση του ΛεΜπρόν που χόρευε επιδεικτικά στον πάγκο επειδή οι Κάβαλιερς προηγούνταν με 20 πόντους από τους Μπουλς λίγα λεπτά πριν τη λήξη τους ματς. Από εκείνο το σημείο και μετά ξεκίνησε το trash-talking που κράτησε για αρκετά χρόνια.

Ντρέιμοντ Γκριν: Ένας ιδιαίτερος και ιδιόρρυθμος παίκτης που του αρέσει να μπλέκεται συχνά σε καβγάδες δεν θα άφηνε σε ησυχία ολόκληρο… βασιλιά, με τον οποίο βέβαια είναι πλέον φίλοι. Στους τελικούς του NBA το 2016 σε μία φάση οι δύο παίκτες «μπλέχτηκαν» με αφορμή ο Γκριν να βρεθεί στο έδαφος και να απαντήσει στον ΛεΜπρόν με χτύπημα κάτω από τη… ζώνη. Το αποτέλεσμα; Ο αμυντικός των Ουόριορς αποβλήθηκε απ’ το επόμενο παιχνίδι και τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία.

Ντεσόν Στίβενσον: Μπορεί να πέρασε 13 χρόνια της μπασκετικής του καριέρας στο NBA και να έπαιξε σημαντικό ρόλο στο δαχτυλίδι που πανηγύρισαν οι Μάβερικς το 2011, όμως οι περισσότεροι τον θυμούνται για την κόντρα του με τον ΛεΜπρόν. Όταν τον αντιμετώπισε το 2008 που αγωνιζόταν στους Ουίζαρντς αποκάλεσε τον Τζέιμς υπερεκτιμημένο παίκτη και από εκεί και πέρα κάθε φορά που οι δυο τους αναμετρούνταν στο παρκέ η κατάσταση ήταν ένθερμη.

Ενές Φρίντομ (Καντέρ): Ο κοινωνικοπολιτικά ευαισθητοποιημένος τότε παίκτης των Νιου Γιορκ Νικς άσκησε δριμεία κριτική στον ΛεΜπρόν για την συνεργασία του με τη Nike. Όλη αυτή η αναμπουμπούλα δεν άργησε να φανεί και στο γήπεδο του με τους δυο τους να έρχονται σε αψιμαχία πρόσωπο με πρόσωπο.

Αζάια Στιούαρτ: Για το τέλος αφήσαμε τη διαμάχη που οδήγησε τον «βασιλιά» ΛεΜπρόν στην πρώτη αποβολή από παιχνίδι. Η βραδιά του Τζέιμς τελείωσε όταν ο αγκώνας ήρθε σε επαφή με το πρόσωπο του Στιούαρτ «σκίζοντας» την περιοχή κάτω από το μάτι του ενώ μονομαχούσαν για ένα ριμπάουντ. Ο σέντερ του Ντιτρόιτ, έπρεπε να συγκρατηθεί από τους συμπαίκτες του  για μα μην ορμήσει στον Τζέιμς.

Εξάλλου ένας παίκτης ο οποίος ονομάστηκε ως ο «εκλεκτός» πριν καν μπει στον κόσμο του NBA δε θα μπορούσε να μην δημιουργήσει και μερικούς… εχθρούς στην πετυχημένη διαδρομή του.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0