Basket Talk

Περιστέρι - Παναθηναϊκός 96-89: «Πριγκιπική» εμφάνιση και 3η θέση για την ομάδα του Σπανούλη! (video)

Περιστέρι - Παναθηναϊκός 96-89: «Πριγκιπική» εμφάνιση και 3η θέση για την ομάδα του Σπανούλη! (video)
Είχε φτάσει ένα σουτ μακριά στο ΟΑΚΑ και εν τέλει το κατάφερε την πιο κρίσιμη στιγμή. Το Περιστέρι υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην 6η του ήττα στη σεζόν, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Ντένμον, Φρανσίσκο και Χάμερ και τερμάτισε στην 3η θέση.
Το... δικό του πρωτάθλημα, όπως είπε και ο Βασίλης Σπανούλης μετά το τέλος του παιχνιδιού, κατέκτησε το Περιστέρι, τερματίζοντας μετά από 22 στροφές στην 3η θέση της Basket League. Οι «Πρίγκιπες της Δυτικής όχθης» έβαλαν 96 πόντους στον Παναθηναϊκό, δέχθηκαν 89 στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου» και έχοντας τους Χάμερ, Φρανσίκσο και Ντένμον σε εξαιρετική μέρα, υποχρέωσαν το «τριφύλλι» στην έκτη του ήττα στην ίδια  σεζόν. Με την ΑΕΚ οι Περιστεριώτες για μια θέση στα ημιτελικά, με τον Κολοσσό της Ρόδου οι «πράσινοι».

Από την αρχή έδειξαν τις... άγριες διαθέσεις τους οι Περιστεριώτες, καθώς μόλις στο 3', βρέθηκαν να προγούνται με 10-0 (!), εκμεταλλευόμενοι στον απόλυτο βαθμό την αστοχία των παικτών του Σερέλη. Το ταιμ άουτ του Έλληνα τεχνικού αφύπνισε τους «πράσινους» (δικό τους 11-2 και 12-11 στο σκορ), με τους γηπεδούχους βέβαια να αποκτούν ξανά ένα «μαξιλαράκι ασφαλείας» μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (21-15), χάρις τα 4/9 σουτ έξω από τη γραμμή των 6.75μ.

Η κατάσταση έδειχνε να αλλάζει στη δεύτερη περίοδο, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να... βρίσκουν το χέρι τους (23-28) και τον Αρτούρας Γκουντάιτις να κυριαρχεί στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι «κυανοκίτρινοι» επέστρεψαν (30-31), ωστόσο ένας πρώην τους, ο Δημήτρης Αγραβάνης με συνεχόμενα τρίποντα (3/4 στην δεύτερη περίοδο), διατήρησε τα ηνία στο «πράσινο στρατόπεδο» (35-39). Χάμερ και Ντένμον όμως έτρεξαν ένα 7-0 για την αρμάδα του Σπανούλη και έδωσαν εκ νέου το προβάδισμα στους Περιστεριώτες. 

Η κατάσταση έδειχνε ίδια στις αρχές της τρίτης περιόου με τον Πάρις Λι να παίρνει τη.. σκυτάλη από τους Γκουντάιτις και Αγραβάνη και να ευθύνεται για το νέο «πράσινο» προβάδισμα (56-58) χάρις σε 10-2 που έτρεξαν.

Από σημείο εκείνο ωστόσο, το Περιστέρι χάλασε το... μομέντουμ των παικτών του Σερέλη, δε σταμάτησε να «βομβαρδίζει» το πράσινο καλάθι και μεγάλωσε τη διαφορά σε διψήφια τιμή στην τελευταία περίοδο (75-65 και 80-70). Μπέικον και Λι έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια, όμως η ομάδα του Σπανούλη δεν το... διαπραγματεύτηκε και «κλείδωσε» την 3η θέση.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 42-39, 65-62, 96-89

Δείτε το Στατιστικό του Αγώνα Εδώ: 

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0