Basket Talk

Καρδίτσα - Ιωνικός 85-83: Ο ασταμάτητος Γκάλινατ κράτησε τους Θεσσαλούς στην κατηγορία!

Καρδίτσα - Ιωνικός 85-83: Ο ασταμάτητος Γκάλινατ κράτησε τους Θεσσαλούς στην κατηγορία!
Ο «τελικός» παραμονής ήταν ντέρμπι με τα όλα του όμως η Basket League της επόμενης σεζόν χωρούσε μόνο μία ομάδα. Και αυτή ήταν η Καρδίτσα. Οι Θεσσαλοί δεν πάρατησαν το ματς παρότι φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο τρία λεπτά πριν το φινάλε να τα καταφέρουν και με ένα συγκλονιστικό Γκάλινατ, έμειναν στη μεγάλη κατηγορία, «ρίχνοντας» τον Ιωνικό (85-83). Συγκινητικός αλλά και μοιραίος ο 39χρονος Μπαρτ για τους Νικαιώτες.
Ο όρος «do or die» χρησιμοποιείται συχνά χάριν υπερβολής όμως υπάρχουν κάποιες περιστάσεις που βρίσκει... πάτημα, σε αθλητικά πάντα πλαίσια. Και η κλήρωση του πρωταθλήματος καθώς και οι προηγούμενοι 21 αγώνες έκαστως, τα έφεραν έτσι ώστε το ίδιο να συμβεί αυτό και στην Καρδίτσα. Η ομώνυμη ομάδα υποδέχθηκε τον Ιωνικό στον «τελικό» παραμονής, στον αγώνα που... άνοιξε την αυλαία της τελευταίας στροφής της Basket League και παρότι βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο», έκανε επική ανατροπή στο φινάλε και θα πάιξει για δεύτερη σερί σεζόν στη μεγάλη κατηγορία. Φοβερός και τρομερός ο Γκάλινατ (31π.) που «έσβησε» την συγκινητική εμφάνιση του 39χρονου Μπαρτ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Ιωνικός μπήκε φορτσάτος στο παρκέ και πάιζοντας πιο απευλευθερωμένα, πήρε από νωρίς τα ηνία του αγώνα (5-12, 4'). Οι γηπεδούχοι μείωσαν με το κάρφωμα του Γκιουζέλη (13-16) όμως η συνέχεια άνηκε στους φιλοξενούμενους. Ο Ιωνικός με τρία σερί τρίποντα από τον Αρσενόπουλο και τον Μπαρτ, έτρεξε ένα 9-0 σερί και έδωσε «μαξιλαράκι ασφαλείας» για την αρμάδα του Τσίκληρα

Οι Νικαιώτες κρατούσαν το προβάδισμα και στη δεύτερη περίοδο, φτάνοντας μάλιστα και το +15 (27-42) με τον Χένρι, με τη συνέχεια ωστόσο να ανήκει στους Θεσσαλούς. Ήταν σειρά των παικτών του Παπανικολόπουλου να κάνουν ένα δικό τους 14-4 μέχρι την ανάπαυλα και να μείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση της παραμονής.

Παρά το σοβαρό διακύβευμα, ο ρυθμός του ματς ήταν... τρελός με την Καρδίτσα να καλύπτει τη διαφορά (48-48) με το τρίποντο του Γκιουζέλη και να βλέπει μετά και πάλι τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν σε θέση οδηγού. Και αυτό χάρις τον βετεράνο Στίβεν Μπαρτ Τζούνιορ. Με πρωτεργάτη λοιπόν τον 39χρονο Αμερικανό, οι Νικαιώτες ανέκτησαν το χαμένο έδαφος και έφτασαν μέχρι και το +9 (59-68), με τον ίδιο να «γράφει» 29 πόνους και 8 ασίστ. Οι Νικαιώτες έδειχναν στο σημείο εκείνο να θέλουν περισσότερο την παραμονή και η εικόνα του Χένρι να κουτσαίνει και παρόλα αυτά να παλεύει και στις δύο ρακέτες, ήταν χαρακτηριστική. Τίποτα δεν είχε τελειώσει όμως ακόμα και αν ο φωτενός πίνακας έδειξε 71-80 με 2:25 για να τελειώσει.

Με μία «ραψωδία» του Γκάλινατ (έμμεσο τετράποντο και έμμεσο τρίποντο), η Καρδίστα πλησίασε στο καλάθι (78-80). Ο Λέισι έκανε από τις βολές το 78-82, ο Γκάλινατ έπραξε ομοίως και οι Θεσσαλοί έφτασαν και πάλι σε απόσταση αναπνοής. Ο Αγγελόπουλος έβαλε 1/2 για το 80-83, με τον Γκάλινατ να ευστοχεί ξανά για τρεις αυτή τη φορά με 41'' να απομένουν.

Ο κατάκοπος Μπαρτ φυσικά ανέλαβε την επίθεση του Ιωνικού, αλλά η άμυνα της Καρδίτσας όχι μόνο τον σταμάτησε, αλλά έκλεψε και τη μπάλα, βγάζοντας αιφνιδιασμό για τον Πρίτζετ που κέρδισε φάουλ  (13.2 δεύτερα πριν το τέλος). Ο παίκτης της Καρδίτσας ευστόχησε και στις δύο για το προσπέρασμα, 85-83, ο Μπαρτ αστόχησε στο λέι-απ που θα πήγαινε το ματς στην παράταση και έτσι οι «νεοφώτιστοι» θα αγωνίζονται και του χρόνου στη Basket League.


Τα δεκάλεπτα
: 13-25, 41-46, 56-61, 85-83



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0