Basket Talk

Εφές και Αταμάν όπως… Παναθηναϊκός και Ομπράντοβιτς

Εφές και Αταμάν όπως… Παναθηναϊκός και Ομπράντοβιτς

Η Αναντολού Εφές έμεινε και μαθηματικά εκτός οκτάδας από την προτελευταία αγωνιστική της EuroLeague και έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα που αποτυγχάνει να φτάσει στα Play Off, ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Τελευταίος που δεν κατάφερε να φτάσει τα Play Off της διοργάνωσης ήταν ο Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς, και μάλιστα δυο φορές, το 2008 και το 2010!

Σχετικά Άρθρα

Η Εφές είπε «αντίο» στο ευρωπαϊκό της ταξίδι από νωρίς, για τη σεζόν 2022/23 και οι αντίπαλοί της πανηγυρίζουν, καθώς πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να υποτιμήσει την «καρδιά» του Πρωταθλητή.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, το βράδυ της Πέμπτης (06/04) ηττήθηκε στο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης από τη Φενέρμπαχτσε με 103-86, το οποίο σήμανε και τον επίσημο αποκλεισμό της από τα Play Off της EuroLeague, καθώς δεν προλαβαίνει μαθηματικά να «τρυπώσει» στην οκτάδα.

Τις δυο προηγούμενες σεζόν, η τύχη της τουρκικής ομάδας ήταν άκρως διαφορετική και η κατάληξη γεμάτη… χαμόγελα και μετάλλια. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό, οι αστέρες Μίσιτς και Λάρκιν σε «δαιμονιώδη» κατάσταση και ο κόουτς Αταμάν στα… καλύτερά του. Η μεγαλύτερη απόδειξη για την κρίση που περνάει η Εφές είναι η χθεσινοβραδινή (06/04) αντίδραση του προπονητή της, να αποχωρήσει από το γήπεδο 36 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς, μια κίνηση λανθασμένη για οποιονδήποτε προπονητή οποιουδήποτε συλλόγου, καθώς ένας «καπετάνιος» φεύγει τελευταίος από το καράβι και όχι πρώτος.

anadolu_efes_2022_champion.jpg

Η Εφές «έγραψε» τη δική της ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με τις back-to-back κατακτήσεις, όμως φαίνεται ότι ο… κύκλος της έκλεισε. Με τον αποκλεισμό κατόρθωσε να γίνει μόλις η δεύτερη ομάδα που δεν αγωνίζεται στα Play Off της EuroLeague (είτε με το παλιό είτε με το νέο format).

Ο τελευταίος σύλλογος που απέτυχε σε κάτι αντίστοιχο ήταν ο Παναθηναϊκός, και μάλιστα 2 φορές! Τη σεζόν 2006/07 κέρδισε στον τελικό της Αθήνας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως την επόμενη σεζόν αποκλείστηκε στο Top-16, τερματίζοντας τρίτος στον 4ο όμιλο, με Σιένα, Εφές και Παρτιζάν.

7c9796bb-4697-488e-b665-765f0a3e5a53.jpg

Την χρονιά που ακολούθησε, ο Παναθηναϊκός είχε (ίσως) το κορυφαίο ρόστερ της ιστορίας του και «έραψε» το 5ο αστέρι στη φανέλα του, ξανά εναντίον της ΤΣΣΚΑ στον τελικό του Βερολίνου. Για το «τριφύλλι», η σεζόν 2009/10 είχε την ίδια κατάληξη με τη σεζόν 2007/08, καθώς για ακόμη μια φορά, αποκλείστηκε στη φάση του Top-16, καθώς τερμάτισε 3ος σε όμιλο με Μπαρτσελόνα, Παρτιζάν και Μαρούσι.

7bb38a9a-dfee-416d-b064-5c30e7ecefd3.jpg

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0