Basket Talk

Βασίλης Φραγκιάς: Ο «αυτοκράτορας» της Μογγολίας (και προπονητής της χρονιάς) είναι… Έλληνας!

Βασίλης Φραγκιάς: Ο «αυτοκράτορας» της Μογγολίας (και προπονητής της χρονιάς) είναι… Έλληνας!

Ζει και… διαπρέπει στη χώρα του Τζέγκινς και με τα κατορθώματά του δεν απέχουν και τόσο από το να γίνει Χαν (κυβερνήτης). Ο Βασίλης Φραγκιάς αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στη Μογγολία, οδηγεί τους Ερντενέτ Μάινερς πρόσω ολοταχώς στην κατάκτηση της «The League», παίρνοντας μάλιστα και το κατιτίς του από τον χορηγό του οργανισμού.

Σχετικά Άρθρα

Κάπου εκεί ανάμεσα στα… βάθη των στεπών και το ανθρακωρυχείο του Ερντενέτ, ξεπροβάλει μια φιγούρα ηγετική. Δεν μοιάζει φυσιογνωμικά με τους υπόλοιπους όμως το έργο του αποτυπώνεται στα αποτελέσματα και αν κατέβαινε για δήμαρχος της περιοχής, όπως έχει πει στο BN Sports από τον πρώτο κιόλας χρόνο παρουσίας του στη Μογγολία, θα εκλεγόταν διά περιπάτου. Ο… Γκιούλιβερ του ελληνικό μπάσκετ, Βασίλης Φραγκιάς, αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της «The League» και η ομάδα του φαντάζει ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

«Όποια πέτρα κι΄ αν σηκώσεις, κάποιον Έλληνα θα βρεις» ακούγεται συχνά πυκνά, ακόμα και στη Μογγολία θα προσθέσουμε εμείς. Μόνο που εκεί δεν πρόκειται ούτε για πέτρα ούτε για κρυμμένη υπόσταση. Ο Βασίλης Φραγκιάς αποτελεί… ογκόλιθο για το μπάσκετ της χώρας, η δουλειά του στους Ερντενέτ Μάινερς αναγνωρίζεται από όλους και λαμβάνει κοινής αποδοχής.
1678813925688.jpg

Ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός, ο οποίος βρίσκεται από τις πρώτες μέρες του Γενάρη του 2022 στην (άλλη) άκρη της γης, αναδείχθηκε πριν από λίγες ώρες κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στη «The League» με τις επιτυχίες του να μη σταματούν εκεί καθώς ο χορηγός της ομάδας, η ελβετική εταιρία ρολογιών «TISSOT» του έκανε δώρο ένα ρολόι. Εκτός των άλλων, ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου συμμετείχε και στο All Star Game που έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες ενώ η πορεία της Ερντενέτ πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο.
FnPU0bPXgAABNcg_1.jpg

Οι «ανθρακωρύχοι» είχαν με τεράστια διαφορά από το δεύτερο το καλύτερο ρεκόρ της κανονικής διάρκειας (16-1) ενώ δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα να «σκουπίσουν» την Μπισόν για τα προημιτελικά του πρωταθλήματος. Τα αλματώδη βήματα προόδου του συλλόγου (νεότευκτο γήπεδο, Πεντάβριους Ουίλιαμς) όσο και της διοργάνωσης, έκαναν και τον Κενταύριους Χάμιλτον να πει το «ναι» ώστε να βοηθήσει την αρμάδα του Βασίλη Φραγκιά να φτάσει στην πρώτη κατάκτηση τίτλου της ιστορίας της.
FqNLLiraMAA1K4Y.jpg

Αυτή τη στιγμή πάντως, οι Ερντενέτ Μάινερς φαντάζουν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να σηκώσουν το τρόπαιο, πόσω δε μάλλον όταν βρίσκονται στα χέρια του… καπετάνιου, Βασίλη Φραγκιά. Ο 61χρονος Έλληνας τεχνικός αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για το μπάσκετ της Μογγολίας, τα ατομικά βραβεία και οι διακρίσεις του έρχονται το ένα μετά το άλλο και το μόνο που απομένει είναι να στεφθεί και πρωταθλητής (η έναρξη της ημιτελικής σειράς είναι προς των πυλών).
1678813925684.jpg

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0