Basket Talk

Ευρωλίγκα: Σε 5 μήνες ο Ολυμπιακός πέτυχε τόσες νίκες στην Ισπανία όσες ο Παναθηναϊκός τα τελευταία 9 χρόνια!

Ευρωλίγκα: Σε 5 μήνες ο Ολυμπιακός πέτυχε τόσες νίκες στην Ισπανία όσες ο Παναθηναϊκός τα τελευταία 9 χρόνια!
Όσο κι' αν φαίνεται παράδοξο ή αδιανόητο, οι υπολογισμούς είναι σωστοί. Ο Ολυμπιακός μέσα σε ένα πεντάμηνο έχει φύγει με το διπλό από την Ισπανία όσες φορές το έχει κατορθώσει ο Παναθηναϊκός σε εννιά χρόνια (!). 
Σχετικά Άρθρα

Ανέκαθεν η πατρίδα του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, του Φελίπε Ρέγες και του Πάου Γκασόλ αποτελούσε μία.... δύσκολη πίστα για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες. Θέλετε ο αριθμός των ομάδων που συμμετείχαν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, θέλετε το γεγονός πως εκεί βρίσκονται δύο από τα δυνατά «χαρτιά» του τίτλου (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα); Όπως και να ‘χει, οι αποδράσεις στην Ισπανία ήταν μια υπόθεση δύσκολη για όλους και οι εκπρόσωποί μας δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση σε αυτό.

Το γεγονός μάλιστα ότι μονάχα 4 ομάδες έχουν καταφέρει να φύγουν από ισπανικό έδαφος αλώβητες την ίδια αγωνιστική σεζόν, ανεξαρτήτως φάσης του θεσμού, καθιστά το φαινόμενο από δύσκολο έως σχεδόν ακατόρθωτο. Μέσα σε αυτές, από το βράδυ της Παρασκευής (24/2) βρίσκεται και ο Ολυμπιακός.
3b8f95eb3c62d7f2a8b0f8b8c508ba61_XL.jpg

Η… καλοκουρδισμένη μπάντα του Γιώργου Μπαρτζώκα όσες φορές και αν πήρε το αεροπλάνο τους τελευταίους πέντε μήνες με τελικό προορισμό τον τόπο του Σαλβατόρε Νταλί (τρεις στο σύνολο για τέσσερις αγώνες), απλώς «ζωγράφισε». Αρχικώς πέρασε από την Καταλονία στην πρεμιέρα της φετινής Euroleague (80-70 τη Μπαρτσελόνα), για να υποταχθούν τόσο η Μαδρίτη (89-87 τη Ρεάλ, 3η Αγωνιστική) όσο και η Χώρα των Βάσκων (97-92, 4η στροφή) στην ανωτερότητά του. Και το βράδυ της Παρασκευής (25η Αγωνιστική) ήρθε το… κερασάκι στην τούρτα.

Στην πιο δύσκολη ίσως απόβασή τους, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στη Βαλένθια και βγήκαν «στεγνοί» και από τον ποταμό Τούρια, σε όσες φορτούνες και αν τους έβαλε αρχικά. Έτσι, οι Πειραιώτες βάδισαν στα… χνάρια των ΤΣΣΚΑ Μόσχας (δις), Φενέρμπαχτσε και Εφές και κέρδισαν όλους τους αγώνες που έδωσαν επί ισπανικού εδάφους μέσα σε ένα αγωνιστικό έτος.

Από την άλλη, ο έτερος Έλληνας εκπρόσωπος στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ δυσκολεύεται ταμάλα όταν πατάει το πόδι του στην Ιβηρική Χερσόνησο με τους αριθμούς του να εξηγούν επακριβώς την κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός από το 2014-15 και μετά, έχει φύγει μόλις 4 φορές σαν κατακτητής από την Ισπανία. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μετράει 4 νίκες σε 37 αγώνες τα τελευταία 9 χρόνια.
a21caf12252b318b135ebf9559c5057e_XL_1.jpg

Πιο συγκεκριμένα οι νίκες του

Σεζόν

Φάση

Αντίπαλος

Σκορ

2015-16

16

Μάλαγα

58-76

2016-17

Κανονική διάρκεια

Μπασκόνια

63-72

2017-18

Κανονική διάρκεια

Μάλαγα

79-90

2018-19

Κανονική διάρκεια

Γκραν Κανάρια

80-99

Μάλιστα το «τριφύλλι» τρέχει ένα αρνητικό σερί 16 ανεπιτυχών αποτελεσμάτων εκεί, απέχοντας... αιώνες από τις μέρες του κραταιού «εξάστερου» επί Ζέλικο Ομπράντοβιτς και το άκρως μοιρασμένο ποσοστό (48,1 %). 

Συνεπώς, η Ισπανία για τους μεν εξελίσσεται σε ένα έδαφος πρόσφορο και για τους δε το λιγότερο... αφιλόξενο.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0