Basket Talk

Πιερ Οριόλα: Σημαντική προσθήκη για την ΑΕΚ με ένα μεγάλο ερωτηματικό

Πιερ Οριόλα: Σημαντική προσθήκη για την ΑΕΚ με ένα μεγάλο ερωτηματικό
Σε μια περίοδο ανασύνταξης για την ΑΕΚ, μετά τον αποκλεισμό από το Περιστέρι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, η απόκτηση του Πιερ Οριόλα είναι ένας λόγος να επανέλθουν τα χαμόγελα στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο.
Ιδιαίτερη σεζόν η φετινή για τη «Βασίλισσα», με τον στόχο του Κυπέλλου να μην υπάρχει πλέον και αυτόν του Πρωταθλήματος να μοιάζει ανέφικτος. Ρεαλιστικός στόχος είναι μόνο η καλή πορεία στο BCL, διοργάνωση στην οποία η ΑΕΚ έχει καλό παρελθόν και φαίνεται να έχει βάλει στην κορυφή των προτεραιοτήτων της για φέτος.

Η απομάκρυνση του Τιμ Φρέιζερ ο οποίος δεν… κόλλησε με την ομάδα, συνάμα με την προσθήκη του Πιερ Οριόλα δίνουν λόγο στους φιλάθλους της Ένωσης να χαμογελάσουν ξανά.



Ο 30χρονος φόργουορντ/σέντερ έχει αγωνιστεί με επιτυχία σε Μπαρτσελόνα και Βαλένθια, καθώς με τους «μπλαουγκράνα» έχει πανηγυρίσει 1 Πρωτάθλημα και 4 Κύπελλα Ισπανίας, ενώ με τις «νυχτερίδες» μετράει 1 Πρωτάθλημα Ισπανίας. Δεν το λες και λίγο…

Ο Οριόλα γνωρίζει καλά από πρωταθλητισμό και αγώνες υψηλής έντασης και πίεσης, με μοναδικό ερωτηματικό να αποτελεί η απουσία του από τέτοιου είδους αγώνες τη διανύουσα σεζόν, όπου αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη νεοφώτιστη Χιρόνα.

Ο Ισπανός, που έχει κατακτήσει με την Εθνική του το EuroBasket το 2019 θα προσφέρει ανάσες στον Ακίλ Μίτσελ ο οποίος τόσο καιρό ελέω του τραυματισμού του Μάντσεν, τραβάει το… κουπί ολομόναχος. Η προσθήκη του Κωστή Γόντικα δεν έχει βοηθήσει αρκετά και ο Αμερικανός σέντερ βρίσκεται στα «πιτς» έπειτα από τραυματισμό που αποκόμισε στον προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο.

Πέρα από προσθήκη… ανάγκης όμως, ο Οριόλα θα βοηθήσει αμυντικά την ομάδα, καθώς είναι εξαιρετικός στο αμυντικό transition αλλά θα δώσει και λύσεις επιθετικά, όντας καταπληκτικός σε συνθήκες pick ‘n’ roll, και πολύ κινητικός στη ρακέτα.

Μένει να δούμε αν και πόσο θα δέσει με την ομάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα, (τώρα τον έχει ανάγκη η ΑΕΚ) και αν θα μπει γρήγορα σε αγωνιστικό ρυθμό, με το BCL να βρίσκεται στη φάση του Top 16, με αντιπάλους μεγαθήρια όπως η Μάλαγα και η Γαλατασαράι, και το Πρωτάθλημα στην τελική ευθεία.

Χρήστος Παπαδόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0