Basket Talk

Final 8, Περιστέρι - Ολυμπιακός 57-85: Το 11ο ήρθε σαν σε... προπόνηση! (vid)

Final 8, Περιστέρι - Ολυμπιακός 57-85: Το 11ο ήρθε σαν σε... προπόνηση! (vid)
Αυτός ο Ολυμπιακός δεν έχει αντίπαλο στην Ευρώπη, θα έχει στην Ελλάδα; Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν άκρως σοβαροί στο Κλειστό Γυμναστήριο στα «Δύο Αοράκια», θριάμβευσαν επί του Περιστερίου και στις δύο πλευρές του παρκέ (57-85) και πανηγύρισαν το 11ο Κύπελλο της ιστορίας τους και για τρίτη φορά διαχρονικά, back-to-back.
Αποστολή στο Ηράκλειο - Μάνος Φυρογένης

Το μέρος ήταν ίδιο όπως και το αποτέλεσμα. Το μόνο που άλλαξε ήταν ο αντίπαλος. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ξέχασαν όσο γρήγορα έπρεπε τον ημιτελικό με τον «αιώνιο», εμφανίστηκαν άκρως συγκεντρωμένοι στον τελικό κόντρα στο Περιστέρι και πανηγύρισαν το 11ο Κύπελλο Ελλάδος της ιστορίας τους. «Λύγισαν» μπροστά στο διακύβευμα οι Πρίγκιπες της Δυτικής όχθης στη μεγαλύτερη στιγμή του κλαμπ.

ΤΟ ΜΑΤΣ 
Απόλυτα συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι μπήκαν στο παρκέ οι πάικτες του Ολυμπιακού, έχουντας σαφή εντολή να... ταϊσουν τον «πύργο» τους, Μουστάφα Φαλ. Ο θηριώδης Γάλλος διεθνής είτε τελείωνε ο ίδιος τις φάσεις είτε μοίραζε στην περιφέρεια, με τα ποσοστά ευστοχίας να μην αφήνουν εξ' αρχής κανένα περιθώριο στο Περιστέρι (4/6 τρίποντα και 7/10 δίποντα στο 10').
5812591.jpg

Ο Τόμας Ουόκαπ κυνηγούσε σε κάθε μήκος και πλάτος του αγωνιστικού χώρου τον «δαιμώνιο» Φρανσίσκο, οι Βεζένκοφ και Παπανικολάου έβλεπαν το καλάθι σα... βαρέλι και το 26-10 του πρώτου δεκαλέπτου ήταν πλήρως αντιπροσωπευτικό. 


Στη δεύτερη περίοδο άλλαξαν τα πρόσωπα, όχι όμως και η εξέλιξη. Ο Αλέκ Πίτερς μπήκε «καυτός» στο παρκέ και με 3/3 από το ίδιο σημείο, βοήθησε τους παίκτες του Μπαρτζώκα να τρέξουν ένα 15-1 και να τελειώσουν τη δουλειά από το 15'. Οι πρωτάρηδες σε τέτοια παιχνίδια Περιστεριώτες κάθε άλλα παρά απευλευθερωμένοι ήταν και η άμυνα των «ερυθρολεύκων» τους το΄κανε ακόμα πιο δύσκολο. Παρά τους 11 πόντους που βρήκαν στο τελευταίο τετράλεπτο, το 18% στα σουτ εντός πεδιάς, το 26% στα τρίποντα και οι 5 τελικές πάσες σε 20 λεπτά, ήταν υπεραρκετά ούτως ώστε η σεμνή τελετή να έχει κριθεί από την ανάπαυλα. Το +24 του ημιχρόνου (45-21) ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη διαφορά και η επιθετική συγκομιδή των Περιστεριωτών, η πιο «φτωχή» σε τελικό.


Ίδια και απαράλλακτη η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο με τη διαφορά να αυξάνεται συνεχώς (έφτασε μέχρι και το +37, 31-68) και τους «Πρίγκιπες της Δυτικής όχθης» να βρίσκουν πόντους με το... σταγονόμετρο. Πάικτες με μικρότερο χρόνο συμμετοχής πέρασαν από νωρίς στο παρκέ (Ζούγρης, Πουλιανίτης, Λούντζης), ο Βεζένκοφ συνέχιζε να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι (7/9 σουτ) και όλοι περίμεναν να ακουστεί η «χοντρή κυρία» για τελευταία φορά, ώστε να βγουν τα κομφετί και το πρώτο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας να ολοκληρωθεί.

Διαδικαστικού χαρακτήρα η τελευταία περίοδος με τον Πίτερς να φτάνει στα έξι εύστοχα τρίποντα και το Περιστέρι, χωρίς τα πρωτοκλασάτα του ονόματα στο παρκέ να πάιζει πιο απευλευθερωμένα, ψαλιδίζοντας κάπως τη διαφορά. Το πιο ενδιαφέρον ίσως γεγονός του τέταρτου δεκαλέπτου ήταν η λαϊκή απάιτηση του κόσμου για να περάσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον Πάπας στο παρκέ και εκείνος στιγμές αργότερα, το έκανε και πράξη.
Τα Δεκάλεπτα: 10-26, 21-45, 34-68, 57-79

Τα Στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:


www.bnsports.gr
 





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0