Basket Talk

Κώστας Παπανικολάου: «Συγγνώμη από τον Αγραβάνη, δεν θέλω να στοχοποιηθεί»

Κώστας Παπανικολάου: «Συγγνώμη από τον Αγραβάνη, δεν θέλω να στοχοποιηθεί»
Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό με 81-65 για την εικόνα της ομάδας και τοποθετήθηκε και για το σκηνικό με τον Δημήτρη Αγραβάνη.
Σχετικά Άρθρα

Πριν ξεκινήσει να απαντά στις ερωτήσεις οαρχηγός του Ολυμπαικού, Κώστας Παπανικολάου, θέλησε να τοποθετηθεί για την αψιμαχία που έγινε στον αγώνα με τον Δημήτρη Αγραβάνη:
«Καταρχήν θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα, θα ήθελα να σχολιάσω τη φάση με τον Δημήτρη (Αγραβάνη) επειδή είναι ένα παιδί που πήγε από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό και δεν θέλω να στοχοποιηθεί. Δεν έχω δει τη φάση, ξέρω ότι τον έσπρωξα και νόμιζα ότι με τραβάει. Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να δημιουργήσω καμία σκηνή ούτε να τον βάλω στο επίκεντρο λόγω της μετακίνησης του στον Παναθηναϊκό. Αν έχω κάνει κάποιο λάθος θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον ίδιο. Προσπάθησα να του εξηγήσω στο τέλος του παιχνιδιού, όμως λίγο η ένταση, λίγο οι παλμοί δεν ήταν έτοιμος να μιλήσουμε».

Για το τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια και οδήγησε στην αλλαγή του τρόπου παιχνιδιού του Ολυμπιακού είπε:

«Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟ έπαιξε πολύ καλά, πολύ έξυπνα και μας έβαλε να σκεφτούμε για τις αποφάσεις μας στην επίθεση. Ίσως ήμασταν λίγο επηρεασμένοι, επειδή θέλαμε να κάνουμε ένα δυνατό ξεκίνημα και αυτό δεν έγινε. Αυτά που ειπώθηκαν στα αποδυτήρια στο ημίχρονο ήταν αρχικά να ηρεμήσουμε γιατί είχαμε πολύ παιχνίδι ακόμα μπροστά μας. Η διαφορά είναι στους 5 πόντους. Μέσα από την άμυνα μας στόχος ήταν να βγούμε δυνατά και από εκεί να πάρουμε την ενέργεια και τον ρυθμό, ώστε να βγούμε στην επίθεση και να δημιουργήσουμε εγκαταστάσεις ανισορροπίας για να πάρουμε ευκολά σουτ μέσα από τη μεταφορά της μπάλας».

Σχολίασε τον ρυθμό του αγώνα που οι ερυθρόλευκοι έφεραν στα μέτρα τους:

«Έχει τεράστια διαφορά η άμυνα σου να είναι σε ισοροπια και να περιμένεις τον αντίπαλο μετα από ένα καλάθι και να τον βρίσκεις στημένο ώστε να τον οδηγήσεις εκεί που θες και είναι τελείως διαφορετικό να βρίσκεις την άμυνα σε απολυτή ανισορροπία. Συνήθως γίνεται από μια κακή άμυνα ένα ριμπάουντ μια κακή μεταφορά στο τρανζίσιον.. αυτές είναι καταστάσεις που εμείς έχουμε εκμάθει να τις εκμεταλλευόμαστε».

Στην ερωτηση που οφείλεται η συγκέντρωση ώστε να καταφέρουν να αλλάξουν το σκηνικό του αγώνα απάντησε:

«Το ότι παίξαμε σήμερα έτσι είναι λόγω της δουλειάς μας που βγαίνει στο παρκέ. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια κακή ομάδα. Στα μονά παιχνίδια τα πάντα μπορούν να γίνουν. Σε κάθε παιχνίδι είτε με νίκη είτε με ήττα η ομάδα που χάνει, ψάχνει να βρει τον τρόπο να ανταπεξέλθει σε αυτά τα κομμάτια. Ο ΠΑΟ έχει καλό κόουτς, έχει ένα καλό ρόστερ, είναι μια καλή ομάδα, όμως δεν έχει καταφέρει ίσως να ξεκλειδώσει το παιχνίδι όπως έχουμε κάνει εμείς».

Φέτος ο Ολυμπιάκος έχει το...μομέντουμ σε Πρωτάθλημα, Ευρωλίγκα και Κύπελλο τωρα. Ο Κώστας Παπανικολάου  θεωρεί πως είναι θέμα ομαδικότητας και επικεντρώνεται στον τελικό απέναντι στο Περιστέρι Bwin:

«Είναι θέμα εμπιστοσύνης στον συμπαίκτη μας στην δουλειά που κάνουμε. Σε κάθε παιχνίδι θα είναι κάποιος διαφορετικός αυτός που θα ξεχωρίσει που θα κάνει το κάτι παραπάνω. Για έναν προπονητή και μια ομάδα είναι μεγάλη ευλογιά να μπορεί να γίνει αυτό δηλαδή να βγαίνει διαφορετικός πρωταγωνιστής κάθε φορά. Να μη μπορεί έτσι η αντίπαλη να ξέρει από που θα της έρθει. Η δουλειά μας είναι να κάνουμε ότι πρέπει για να κερδίζει η ομάδα. Αν συμβαίνει αυτό είμαστε ικανοποιημένοι. Δεν τέλειωσε η δουλειά, αύριο είναι ο τελικός απέναντι στο Περιστέρι. Στην προηγουμένη αναμέτρηση κερδίσαμε στο τελευταίο σουτ. Είναι μια ομάδα συμπαγής και καλά δουλεμένη και θα πρέπει να είμαστε τελείως σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και τα 40 λεπτά».

Στο αν ο Βασίλης Σπανούλης διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά που είχε ως παίκτης και τώρα ως προπονητής του Περιστερίου Bwin απάντησε:

«Ο Σπανούλης έχει το πείσμα του, αρνείται την ήττα και κοιτά να κυνηγήσει κάθε παιχνίδι όταν κάτι δεν πάει καλά και να βρει τη λύση. Έχει πολλά χαρακτηριστικά του Βασίλη γι’ αυτό δεν θα είναι εύκολη η αυριανή αναμέτρηση. Εγώ πριν το παιχνίδι δεν θα του πω τίποτα. Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός τον έχω σαν αδερφό μου αλλά αύριο θα είμαστε αντίπαλοι και το ίδιο θα πει κι εκείνος».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0